Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Gyógytea lábdagadás ellen

Gyógytea lábdagadás ellen

Sági Zsolt - HillVital
2017. 09. 22. 14:14:00

Vannak, akiknek rendszeresen bedagad a lábuk, ami persze nagyon kellemetlen tud lenni, és akár megakadályozhatja a mindennapi tevékenységeinket.

Most elárulunk egy titkot: mivel tudjuk csökkenteni a lábdagadást!

Lábdagadást nagyon sok minden okozhat: súlygyarapodás, rossz keringés, egészségtelen táplálkozási szokások, menstruációs ciklus, terhesség.

Előidézheti a meleg, párás idő, a hőmérséklet változása is. Maga a gravitáció is a lábakba vonzza a folyadékot, ami szintén lábdagadást eredményez. Bármi is okozza, kényelmetlen és fájdalmas.

Ha dagadnak a lábaink, feküdjünk le, és polcoljuk fel őket kb. 30 cm-es magasságig. De van egy másik megoldás is a problémára: egy teljesen természetes mód, mégpedig a petrezselyemből készült tea, ami eltávolítja a felesleges folyadékot a testből, ezzel enyhíti a lábdagadást. Nemrég megígértük, hogy közöljük a receptjét. Íme!

A petrezselyemteához az egész növényt használhatjuk (levelét, szárát, magjait, gyökerét).

A petrezselyemtea elkészítése:

Forraljunk fel 0,5 l vizet.

Vágjuk apróra a friss petrezselyem gyökerét és zöldjét. Ebből 5 evőkanálra valót adjunk a forrásban lévő vízhez, és forraljuk 5 percig.

Utána hagyjuk állni a teát kb. 20 percig, majd szűrjük le

A petrezselyemteát napi háromszor igyuk. A lábdagadás néhány nap alatt el fog múlni tőle.

Milyen teák jöhetnek még szóba, ha lábdagadásról van szó?

Csipkebogyó tea: A csipkebogyó egy nagyon vízhajtó, így ezt is felhasználhatjuk. Naponta egy csészével ajánlott a fogyasztása.

Galagonya tea: Ha galagonya teát akarunk fogyasztani, akkor nem árt azzal tisztában lennünk, hogy vizesedést és lábdagadást a szív elégtelen működése is okozhatja. Ha erről bizonyosságot nyertünk akkor hetente fogyaszthatunk 2 csészével belőle.

Ezeken kívül több tea is van, melyeket alkalmazhatunk.

Bodzavirág tea, nyírfalevél tea, valamint apróbojtorján tea. Ezek mindegyikét napi egy-egy csészével lehet felváltva fogyasztani. Szünetet beiktathatunk de nem szükséges, folyamatosan fogyasztható.

Gyógyteák lábdagadás ellen

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!