A korai gyümölcsök amelyeket érdemes májusban fogyasztani
Talán a májusi esőnek köszönhető, hogy sok finom gyümölcs mint az eper, az egres vagy a meggy is fogyasztható. Közös ebben a 3 gyümölcsben, hogy mindegyik tartalmaz C-vitamint. Nagyon jól esnek a nagy hideg után.
Nézzük is miért érdemes ezeket fogyasztanod.
Az egres vagy más néven a köszméte szinte kiment sajnos a divatból. Nem sokan fogyasztják napjainkban. Az egres rengeteg ásványi anyagot (foszfor, kálium, kalcium) és vitamint (C-, A- és B- vitamin) tartalmaz. A pektin és a rosttartalma rendkívül jó hatással van az emésztésre. Csökkenti a gyulladásokat is, éppen ezért is érdemes frissen fogyasztani, hogy minél több egészséges anyag jusson be a szervezetedbe.
Az eper is nagyon finom és persze egészséges is. Nagyon sok vitamint tartalmaz amit megköszön az immunrendszered, de szebbé teszi a bőrt is. Érdemes minél több epret fogyasztani ha úgy érzed, hogy fakó vagy sápadt a bőröd.
A meggy a következő gyümölcs. A meggyet a kisbabáknak is lehet adni, de ott van még a számukra az alma, a sütőtök és az őszibarack is. Nagyon magas a vitamintartalma (C-, A- és B- vitamin) is, így erősíti az immunrendszert is. A meggyben található még kálium, kalcium, vas és magnézium is. Nagyban segíti az emésztést és vízhajtó hatása is van. Hozzájárul a szervezet kitisztításában is. A meggylé nagyon jó antihisztamin. Megnyugtatja a bőrt ha esetleg megcsípett egy szúnyog de az allergia tüneteit is képes csökkenteni.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
