Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Hal taco avokádó salsával

2022. 02. 24. 09:38:00 Veress Máté - HillVital

A hal és az avokádó nagyszerű kombináció. Éppen ezért kiváló étel készíthető belőlük. A következő hozzávalók 4 személyre elegendőek.

 

-          600 g bőr nélküli halfilé, szálka nélküli

-          Nagy csipet cayenne bors

-          1 teáskanál őrölt kömény

-          1 evőkanál olívaolaj

-          8 taco

-          1 római saláta, finomra aprítva

-          Korianderlevél, tálaláshoz
 

Salsa szószhoz:
 

-          2 érett paradicsom

-          1 zöldpaprika, apróra vágva

-          1 avokádó húsa, apróra vágva

-          1 evőkanál ecetes szeletelt jalapeno chili, lecsepegtetve, apróra vágva

-          1/2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve

-          2 evőkanál korianderlevél

-          1 gerezd fokhagyma, összetörve

-          1/2 teáskanál őrölt kömény

-          1 evőkanál limelé

-          1 evőkanál olívaolaj
 

Most pedig jöjjön az elkészítése.
 

1.       A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
 

2.       A salsához vágd félbe a paradicsomot, majd vágd apróra a húsát. Tedd egy tálba a többi salsa hozzávalóval, ízesítsd sóval, borssal és keverd össze.
 

3.       A taco héjakat függőlegesen halmozd egy tepsibe, és melegítsd a sütőben 5 percig.
 

4.       Közben a halat szórd meg a cayenne-nel, köménnyel, sóval és borssal. Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és a halakat mindkét oldalukon 1-2 percig pirítsd, amíg meg nem puhul.
 

5.       Tölts meg minden taco héját egy réteg római salátával, tedd rá a halat, és kanalazd rá az avokádó salsát. Szórd meg korianderlevéllel és tálald.

Egy finom hal taco avokádó salsával elkészítve