A hal és az avokádó nagyszerű kombináció. Éppen ezért kiváló étel készíthető belőlük. A következő hozzávalók 4 személyre elegendőek.
- 600 g bőr nélküli halfilé, szálka nélküli
- Nagy csipet cayenne bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 taco
- 1 római saláta, finomra aprítva
- Korianderlevél, tálaláshoz
Salsa szószhoz:
- 2 érett paradicsom
- 1 zöldpaprika, apróra vágva
- 1 avokádó húsa, apróra vágva
- 1 evőkanál ecetes szeletelt jalapeno chili, lecsepegtetve, apróra vágva
- 1/2 vöröshagyma, vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál korianderlevél
- 1 gerezd fokhagyma, összetörve
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1 evőkanál limelé
- 1 evőkanál olívaolaj
Most pedig jöjjön az elkészítése.
1. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
2. A salsához vágd félbe a paradicsomot, majd vágd apróra a húsát. Tedd egy tálba a többi salsa hozzávalóval, ízesítsd sóval, borssal és keverd össze.
3. A taco héjakat függőlegesen halmozd egy tepsibe, és melegítsd a sütőben 5 percig.
4. Közben a halat szórd meg a cayenne-nel, köménnyel, sóval és borssal. Egy tapadásmentes serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és a halakat mindkét oldalukon 1-2 percig pirítsd, amíg meg nem puhul.
5. Tölts meg minden taco héját egy réteg római salátával, tedd rá a halat, és kanalazd rá az avokádó salsát. Szórd meg korianderlevéllel és tálald.