Menü

Halláscsökkenés, az öregedés egyik biztos jele

HillVital
2017. 11. 14. 15:41:00

A hallás csökkenése a kor előre haladtával sajnos bekövetkezhet.

Ez történhet lassan, fokozatosan, de bekövetkezhet hirtelen is. Számos tünet is kísérheti, mint például fülfájdalom, fülcsengés, szédülés vagy nyomásérzés. Megkülönböztetünk vezetéses, idegi vagy kevert típusú halláscsökkenést.

A normál hallás 0-tól 25 decibelig terjed. Ez azt jelenti, hogy jó hallással még a lélegzetvételt is meghalljuk, ami kb. 10 decibeles. Az enyhe halláscsökkenésnél 25-40 decibel a hallásküszöb, de ők még a megfelelő hangosságú beszédet megértik. Efölött már komoly halláscsökkenésről beszélünk. Aki ennél is kevesebbet hall, ahhoz vagy kiabálni kell, vagy hallókészüléket kell használnia.

Íme, a halláscsökkenés leggyakoribb okai:

Öregedés: ahogy öregszünk, a fül struktúrája veszít a rugalmasságából, és a kis szőrsejtek már nem reagálnak olyan jól a hanghullámokra.

Fertőzés, gyulladás: a gyulladások vagy fertőzések következtében károsodhatnak a középfül elemei. Bár ez általában gyorsan rendeződik (pl. heveny középfülgyulladás) is.

Hangos zaj: a hangos munkaeszközök vagy a túl hangos zene is károsíthatja a szőrsejteket. A hallás csökkenése függ a hangerőtől és a zaj időtartamától.

Perforált dobhártya: a fertőzések, a hangos zaj, a fejsérülések vagy az intenzív nyomás (például búvárkodás közben) károsíthatják a dobhártyát. Előfordulhat, hogy ki is lyukasztják azt. Ez a perforáció szintén halláskárosodást okozhat.

Bizonyos betegségek: a mumpsz, a kanyaró és az agyhártyagyulladás is járhat hallásromlással.

Krónikus középfülgyulladás: ez a betegség rendszerint gyermekkori eredetű. Hosszú, többnyire évek óta fennálló vagy ismétlődő fülfolyást és halláscsökkenést eredményez. Mindez azért van, mert elpusztulnak a hallócsontok a dobhártyával együtt.

Egyes gyógyszerek: néhány antibiotikum, túl nagy mennyiségben szedett aszpirin is okozhat átmeneti vagy tartós halláscsökkenést. 

Halláscsökkenést tapasztalunk? Sajnos ez az öregedés egyik legbiztosabb jele. Tudjunk meg többet róla!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Közeledik a jó idő és vele együtt az erősödő visszér fájdalmak is! Az ingyenes letölthetö e-bookból most megtudhatod, hogy ez miért van, valamint mit lehet tenni ellene!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Betegségek
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.