Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A hátfájdalom természetes kezelési módjai!

2023. 01. 10. 09:41:00 Veress Máté - HillVital
 
Cikkek a témában
 

A hátfájdalom sokféle okból adódhat, így a kezelési lehetőségek is változatosak lehetnek. Azonban vannak olyan természetes módszerek, amelyek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat, javítani a mozgást, és megszüntetni a hátfájdalom okát. Nézzük is, hogy melyek ezek!


Gyógynövényes balzsam

 

 

Reuma és hátfájdalom ellen is nagyszerű lehet egy hatásos gyógynövényes balzsam ami gyógynövényeket tartalmaz köztük a már említett vadgesztenyét is. Ez a termék a
Maximum balzsam ami speciális 19 gyógynövénnyel, magas hatóanyag tartalommal, vitaminokkal kifejlesztett balzsam, mely bőrbe masszírozva fejti ki a jótékony hatását. Ha legerősebb és a leghatékonyabb kell a reumatikus, ízületi fájdalmakra, akkor válaszd a természetet, válaszd a MAXIMUM balzsamot.

 

Rendszeres testmozgás hátfájás ellen.


Mozgás és testmozgás


A rendszeres testmozgás javítja az izomerőt, a rugalmasságot, és javítja a testtartást, ami csökkentheti a hátfájdalmat. A jóga, a pilates, a gerinctorna és a meditáció segíthet javítani a testtartást, növelni a mobilitást, és enyhíteni a fájdalmat. Ha van lehetőséged, kérj tanácsot egy rehabilitációs szakembertől, hogy melyik mozgásforma lenne a legmegfelelőbb számodra.

 

Masszázs

A masszázs segíthet enyhíteni a hátfájdalmat, javítani a vérkeringést, és lazítani az izmokat. A masszázs végzésekor az izmokat nyomják meg, ami csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, valamint javítja a vérkeringést.


Masszázs hátfájás ellen.

Hideg-meleg terápia

A hideg terápia segíthet csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat, míg a meleg terápia segíthet lazítani az izmokat és javítani a vérkeringést. A hideg-meleg terápia javasolt 15-20 percen keresztül, naponta 1-2 alkalommal.

 

Akupunktúra

Az akupunktúra, egy ősi keleti gyógymód, amelyben apró tűkkel juttatnak el energiát a test különböző pontjaira, hogy egyensúlyt hozzanak létre és javítsák az egészséget. Az akupunktúra segíthet enyhíteni a hátfájdalmat, javítani a vérkeringést, és csökkenteni a stresszt.

 

Számos gyógynövény létezik, amelyek segíthetnek a hátfájdalom kezelésében. Itt van a néhány leggyakrabban használt növény:
 

Kutyabenge


A kutyabenge gyulladáscsökkentő hatása miatt jó választás lehet a hátfájás kezelésére. A növénynek van olyan hatóanyaga, amely csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

 

Zsálya

A zsálya fájdalomcsillapító hatása miatt népszerű a hátfájás kezelésére. A növénynek van egy olyan vegyülete, amelynek fájdalomcsillapító hatása van, ezért jó választás lehet a hátfájás enyhítésére.

 

Kömény
 

A köményt fájdalomcsillapító hatásai miatt használják a hátfájás kezelésére. A kömény magja tartalmaz olyan vegyületeket, amelyek segíthetnek a fájdalom enyhítésében.
 

Orbáncfű


Az orbáncfű jól ismert gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatásai miatt alkalmazzák a hátfájás kezelésére. A növénynek van olyan vegyülete, amely segíthet csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást.

 

Vadgesztenye

 

A vadgesztenye levél és kéreg alkalmazása is jó választás lehet a hátfájás kezelésére. A növénynek van gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása, amely segíthet a fájdalom enyhítésében.

Vadgesztenye hátfájás ellen.