Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Szakszerű segítség az otthoni hátmasszírozáshoz

2023. 07. 24. 10:55:00 hillvital.hu

Most bemutatunk néhány alapszabályt és praktikát a gyakori problémák kezelésére, tehát jöjjön a hátmasszírozás technikája. A legkönnyebben egy amatőr a nyakat és a vállöveket képes a legjobban megmasszírozni ha a gyógymasszázs otthon zajlik.

 

Nézzük is mikre kell odafigyelni az otthoni hátmasszírozás esetén avagy a masszázs szabályai:
 

Mindig a szív felé kell masszírozni. Lentről felfelé kell haladni valamint kintről befelé. Egy példa rá, hogy a végtagokat az ujjaktól felfelé haladva kell masszírozni.
 

A csontra és a lágyrészekre nem szabad rányomni. A nyakon nem ajánlott erős nyomást végezni, mivel a gerincből kilépő idegek nagyon érzékenyek. Csakis finom és apró mozdulatokkal szabad masszírozni.

 

A bemelegített izmokat szabad masszírozni. Erre nagyszerű lehet először a dörzsölés valamint a bemelegítő balzsam használata.

 

Most nézzük a fogásokat:
 

Az izmok melegítésére nagyszerű fogás lehet a fűrész fogás. A 2 tenyered élével ellentétes irányban dörzsölj fel és le.

 

Mindkét kezed 4 ujjával rajzolj le kis köröket a gerinc és lapocka között. Ezt elég kis nyomásokkal végezni.

 

Nagyon jó módszer még ha megfogod a trapéz izmot és a jobb kezeddel jobbra a bal kezeddel pedig balra húzod. Először az egyik vállon aztán pedig a másikon.

 

A 4 ujjaid majd a 2 hüvelykujjaid közé kell fognod az izmot, aztán a 4 ujjaddal körkörös nyomást kell végezned egyszerre mindkét oldalon.

 

Mindkét kezeddel a tenyérgyök elfordításával nyomást kell gyakorolnod az izomra, és fontos, hogy mindkét oldalon egyszerre.
 

Egyéb tippek:


Akár otthon is készíthetsz masszázsolajat. Csak extra szűz olíva olajra van szükséged, ugyanis ennek méregtelenítő hatása is van. Ha van még otthon valamilyen 100%-os illóolaj, akkor tehetsz bele néhány cseppet és keverd össze. A levendula nyugtató a borsmenta pedig frissítő hatású, ez csak egy kis segítség.

 

A megfeszült izmokat sose szabad ütögetni erős mozdulatokkal mint amiket esetleg láttál egyes filmekben vagy réklámokban. Ütögetésre az izom csak mégjobban befeszülnek. Ez a mozdulat a gyengébb izmok kezelésére ajánlott nem pedig a feszültekre.

 

Amennyiben nagyon kötöttek a vállizmok, akkor nagyszerű lehet rá az orosz tibeti mézes masszázs amit elég hatékony. Ezt viszont mindenképpen szakembertől kell kérni, ugyanis ezt már otthon nem ajánlott végezni.

 

Ha betartod a szabályokat, akkor akár néhány perc alatt segíthetsz máson egy kis masszázzsal és persze rajtad is segíthetnek. Ha esetleg nem vagy biztos a dologban, akkor mindenképpen látogass el a profi masszőrhöz.
 

A hátmasszírozás technikája.