Hozzávalók
2 evőkanál liba- vagy kacsazsír
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg csirke-, liba-, kacsa-, illetve sertés- vagy marhamáj
1 csokor petrezselyem
1 kk. majoránna
ízlés szerint só, bors
1 kk. dijoni mustár
5 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a megolvasztott zsírban lassan üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a petrezselymet, a majoránnát, és jól átforgatjuk a hagymával együtt. Közben megtisztítjuk a májat, falatnyi darabokra vágjuk, majd a májat a hagymához adjuk, és csak addig sütjük, amíg kívülről kérget nem kap. Kiszárítani nem szabad!
Ezután ízesítjük sóval, borssal, mustárral, majd turmixba tesszük, és összeturmixoljuk. Ha kell, még ízesítjük. Az elkészült krémet egy csatos üvegbe tesszük, és 100 oC-os vízfürdőben 1 órán át gőzöljük a sütőben.
A gőzölést ki is lehet hagyni, de akkor csak néhány napig tartható el.
Fűszerezés:
Szárnyas májhoz: majoránna, fokhagyma.
Sertéshez: majoránna, fokhagyma, kakukkfű.
Marha májhoz: kakukkfű, rozmaring.