Barion Pixel
Menü

Az arcüreggyulladás kezelése házilag

Sági Zsolt - HillVital
2021. 03. 11. 16:08:00

Homlok- és arcüreggyulladás ellen az első lépés, hogy felismerjük a tüneteit!

Az arcüreggyulladás tünetei között szerepel az orcák megduzzadása, valamint olyan nyomó- lüktető fájdalom is jelentkezik,amely kisugárzik a koponya csontjaira, valamint az első és felülő részére is. Ez hajoláskor, illetve mozgáskor, még erősebb lehet, ugyanis ilyenkor megnő a nyomás. Jelentkezhet még nehéz légzés, valamint tompult szaglás is. További tünetei az orrdugulás, majd ezt követően orrfolyás. A váladék kezdetven vízszerű, fehér színű, majd a későbbiekben elszíneződik és megsűrűsödik.

Kísérő tünetei lehetnek a gyengeségérzés, fáradtság, valamint a láz is.

Arcüreg gyulladás okai között szerepelhet vírus, baktérium vagy akár gombás fertőzés is. Nátha esetén a az arcüreg nyálkahártyája mindig érintett, azonban szerencsére, nem minden esetben alakul ki ezt követően arcüreggyulladás. Sajnos a fogak betegsége is elindíthatja a gyulladás kialakulását. Ilyen esetben az arcüreggyulladás, egészen addig amíg a beteg fog kezelése nem történik meg, fenn áll.
 


Az arcüreggyulladás kezelése házilag

A homlok- és arcüreggyulladást nagyon jól lehet kezelni házilag is. Azonban, ha súlyosak a tünetek, vagy éppen elhúzódik a betegség, akkor mindenképpen szakemberhez kell fordulni, mert a gyulladás súlyosabb fertőzést is előidézhet és még krónikussá is válhat. Akkor forduljon szakemberhez, ha tünetei egy héten túl sem javulnak, vagy ha mindjárt kezdetben az alábbiak jelentkeznek:

  • 38 fokot meghaladó láz
  • szem és arc körüli szövetek fájdalom, duzzadása és kipirosodása
  • nyaki merevség
  • súlyos fejfájás.

A homloküreg gyulladás kezelése otthon, valamint arcüreggyulladás kezelése házilag gyógynövények segítségével, ami nagyon jól működik. Arcüreggyulladás kezelésére ajánlott az eukaliptusz illóolaj inhalálásra.

Kezelése során fontos az arcüreg szellőzésének a helyreállítása.

Elkészítése: egy tálba 3-5 csepp olajt cseppentsünk, majd öntsük fel 1 liter forró vízzel.
Alkalmazása: Tegyünk a fejünkre egy törölközőt és felváltva szívjuk be szájon, illetve orron át. Naponta 2-3 alkalommal ismételd meg. 

Az arcüreggyulladás kezelése házilag

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!