Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

5 kiváló természetes antibiotikum ami hatásos is

2023. 06. 12. 10:46:00 hillvital.hu


FOKHAGYMA
 

A fokhagymát már több ezer éve használják gyógyszerként a különböző kultúrákban szerte a világon. Tény, hogy az 1700-as években arra használták, hogy kivédjék vele a pestist. A fokhagyma erős antibiotikum, vírusellenes, gombaellenes és antimikrobiális tulajdonságai közt képes arra, hogy megvédje a szervezetet a baktériumok, vírusok és gombák ellen. Magas a természetes antioxidáns- tartalma, amelyek elpusztítják a szabadgyököket, így szintén támogatva az erős immunrendszert. A fokhagyma allicin nevű hatóanyaga megöli a káros baktériumokat. A fokhagymában lévő vegyületek könnyebb hozzáférése érdekében célszerű összezúzva nyersen, vagy meleg fokhagymás teaként, esetleg enyhén főtt ételbe téve fogyasztani. 
 

EZÜSTKOLLOID

Az ezüstkolloid évszázadok óta ismert és megbecsült hatékony antibiotikum. A korai 1900-as években Alfred Searle, a Searle gyógyszeripari vállalat alapítója felfedezte, hogy lehet megölni a legtöbb halálos kórokozót. Searle az ezüstkolloidot számos humán esetben meglepő eredménnyel alkalmazta. A fő előnye az volt, hogy a mikrobákat hihetetlen gyorsasággal ölte meg! A legújabb kutatások azt is kijelentették, hogy az ezüstkolloiddal a káros mikrobák is elpusztíthatóak. 
 

OREGÁNO OLAJ
 

Az oregáno olaj gondoskodik a patogén baktériumok megöléséről, miközben a hasznos baktériumokat életben hagyja. Vírus-és gombaellenes is, így a „három az egyben” kombináció vetekszik a gyógyszerekkel, ugyanakkor nem biztató antibiotikum ellenállást kiváltó hatásával. Az oregáno olaj kulcs antimikrobiális összetevője a karvakrol. Ügyelj arra, hogy az olaj legalább 70 százalékos karvakrolt tartalmazzon hatékonysága érdekében. 
 


ECHINACEA

 

Az Echinaceát már több száz éve használják sokféle fertőzés kezelésére. Hagyományosan arra használták, hogy nyílt sebeket, diftériát, vérmérgezést és más bakteriális betegségeket orvosoljanak vele. Ma ezt a hatásos gyógynövényt használják leginkább a megfázás, az influenza kezelésére is, mert képes elpusztítani a baktériumok legveszélyesebb formáit is.
 

MANUKA MÉZ

Talán a legízletesebb antibiotikum a manuka méz formájában lelhető fel. Helyileg alkalmazva számos kórokozót megöl. Azt is megállapították, hogy a kezelt baktériumok nem halmoztak fel semmilyen ellenállást, amely végül is hatástalanná tenné a méz használatát.

Ez természetesen nem egy teljes lista a természetes antibiotikumokról, csak egy szenzációs kezdete a természet hatalmas gyógyszertárának, mindennek, ami nem kíván orvos által felírt receptet. Vedd fel a listára még a reishi gombát, az olívalevél - kivonatot, a szegfűszeget, a kurkumát és a citromot is, mint az antibiotikum arzenál kiegészítőit.
 

Néhány fokhagyma.