Menü

Hogyan kell hatásosan masszírozni?

Veress Máté - HillVital
2021. 02. 25. 11:04:00

Amikor hazamész egy fárasztó és nehéz munkanap végén, nagyon jól esik pihenni és jó lenne a felgyűlt feszültséget is enyhíteni. Most kiderül, hogyan masszírozzunk hátat, ugyanis a feszültség levezetésének egyik legjobb egy masszázs. Enyhíti a megfeszült izmokat valamint csökkenti a stresszt is.
 

A masszázs megkezdése előtt nagyon fontos a higiénia, tehát meg kell mosnod a kezedet meleg vízzel. Ajánlott a gyógynövényes balzsam használata a masszázshoz, ugyanis nagyszerűen csökkenti a gyulladásokat és a fájdalmat is.
 

A hát masszírozásánál érdemes a keresztcsonttól indulni aztán szépen lassan egyre feljebb. A masszázs mindig csak enyhe simogatással kell, hogy kezdődjön. Ezután körkörös mozgásokat kell végezni a háton. Egyre fokozatosan kell erősebben masszírozni.
 

Egy masszázs során nagyon fontos szabály, hogy nem szabad közvetlenül a gerincet dörzsölni. Csak a gerinc mentén kell haladni. A lapockák környékén nem ajánlott a maximális erő kifejtése. Ezen a területen csupán finom mozgásokkal kell dolgozni.

 

Többféle mozdulatsor is megengedett a masszázs során, ilyen a nyomás, evezés, dagasztás, simogatás, szorító nyomás és ledörzsölés. Ezeket egy szakképzett masszőr persze váltogatja. Fontos még az is, hogy a nyakat és a vállakat dagasztani és dörzsölni kell, sokkal erősebben kell mint a hátat. A nyakban és a vállakban több feszültség gyűlik föl.

 

A nyomás feloldja a blokkokat és persze lazítja az izmokat is. A tenyér tövével kell elvégezni.

 

A dagasztás is ellazítja az izmokat, serkenti a véráramlást és a fájdalmat is megszünteti. Körkörös nyomással kell szintén a tenyér tövével.

 

Az evezés képes felnyitni a vállízületeken végighaladó vezetékeket valamint biztosítja a csi áramlását a többi testrészbe.

 

A szorító nyomást a vállon és a nyakon kell elvégezni. Ez enyhíti a nyak fájdalmat és harmonizálja a máj működését is. El lehet még végezni a vádlin is, hogy az inak fellazuljanak. A hüvelykujjadat, a középső és a mutatóujjadat aztán szorítsd meg az izmokat a nyak hátulján. Amint megszorítottad, aztán kezdd el csökkenteni a szorítást.

 

A ledörzsölés a törzs két oldalán történik és nagyon jót tesz a mellkasnak és az alsó bordáknak. A végtatokra is lehet használni, hogy az izmok fellazuljanak. A 2 tenyeredet vízszintes irányba kell mozgatnod ellentétes irányba.

 

A simítás fellazítja a test felszíni rétegét, a hátat és a fenék felső részét érinti aztán a comb hátsó részétől a bokáig történik mind a két lábon. A balzsamot kend a kezedre és kend szét a gerincen és a hát két oldalán. Kezdd el gyengén simítani többször fel és le.

 

Nem minden esetben szabad hátmasszázst végezni valakin. Ha az illető fertőző beteg, vagy bőr gombával küzd esetleg súlyos gerincsérülése volt a közel múltban, akkor tilos a masszírozás. Továbbá ajánlott a képzett masszőr alkalmazása is.  

 

Hogyan masszírozzunk hátat.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Hamarosan itt az allergiaszezon, amely sokak életet keserítheti meg. Mit tehetnük ellene és mire érdemes odafigyelni? Az ingyen letölthető elektronikus könyvben választ kapsz erre!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.