Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Fájdalom? Így segíthet egy nagyszerű fájdalomcsillapító krém!

2022. 02. 17. 16:12:01 Sági Zsolt - HillVital

A különböző ízületi és izom eredetű fájdalmak esetén a legtöbb esetben elég lehet egy hatásos fájdalomcsillapító balzsam használata is.

Kisebb nagyobb balesetek naponta fordulhatnak elő.

Elég egy rossz mozdulat, nem megfelelő alvási vagy ülési pozíció vagy akár egy nehéz tárgy emelése és máris jelentkezhet a fájdalom. Szerencsére az ilyen jellegű problémák miatt nem kell minden esetben orvoshoz fordulni így a vény nélküli fájdalomcsillapítók nagyszerű segítséget nyújthatnak ezek kezelésében.

Mire érdemes odafigyelni fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő kenőcs, krém, vagy balzsam kiválasztása esetén?

A legtöbb esetben a fájdalomcsillapító krémek mesterséges összetevőeket is tartalmaz, melyek sajnos okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat. Ezek az anyagok könnyen beszívódnak véráramlatba ezzel pedig akár létfontosságú szervekbe is bejutnak. Hosszú távú alkalmazás esetén felhalmozódhatnak, így akár súlyosabb problémát is okozva. Ennek köszönhetően érdemes a természetes, gyógynövényes fájdalomcsillapító vagy gyógynövényes gyulladáscsökkentő krémek használatát előtérbe helyezni.

A Salikort Extra fájdalomcsillapító hátfájásra, derékfájdalomra, valamint lábfájdalomra is egyaránt jól alkalmazható. Magas gyógynövényes hatóanyaga révén hatásosan és természetesen képes megszüntetni a kínzó fájdalmat. 15 gyógynövény közös erejével képes megszüntetni a különböző mozgásszervi panaszokat. Ha ízületre fájdalomcsillapító balzsamot keresünk és a legerősebb de mégis természetes balzsamot választanánk, akkor a Salikort Extra a tökéletes választás.

Milyen problémák esetén segíthet egy fájdalomcsillapító krém?

A reumás betegség fájdalmat és merevséget okozhat az ízületekben, izmokban és az inakban egyaránt. Súlyosságát tekintve eltarthat napokig agy akár évekig is, ezzel akár súlyos rokkantságot kiváltva. Ennek köszönhetően a fájdalomcsillapító reumára történő alkalmazása esetén, gyakran figyelembe kell venni a tünetek súlyosságát. A fájdalomcsillapító csontfájdalomra történő alkalmazása minden esetben elsőnek nem szteroid gyulladáscsökkentő használatával történik! Ezek rendkívül hatékonyak, azonban a szervezet immunrendszer bénító hatással is rendelkeznek.

A leggyakoribb fájdalmak egyike a derékfájás.

Bár a derékfájdalomnak több kiváltó oka is lehet, a legtöbb esetben ezek egyszerűen kezelhetőek. Gyakori panaszok közül megemlíthető a merevség, zsibbadás és maga a fájdalom. Élete során szinte biztos, hogy mindenki találkozott már a problémával, amely leggyakrabban 30. életév fölött jelenik meg. Szerencsére az általános panaszok esetén a derékfájásra krém alkalmazása igen hatásosnak bizonyul.

Lumbágó

A lumbágó a leggyakrabban jelentkező betegség, melyet közönséges derékfájásnak is nevezhetünk. Minden mozdulat igen heves fájdalommal jelentkezik. Jellemző, hogy a fájdalommal küzdő beteg kényszerhelyzetet vesz fel, a mozgása jelentősen beszűkül. A lumbágóra fájdalomcsillapító krém használata kifejezetten ajánlott, hiszen ennek segítségével megszüntethető a kényszerhelyzet és a mozgáskorlátozottság.

Csonttörés

A fájdalomcsillapító csonttörésre történő alkalmazását gyakran teszik fel kérdésként olvasóink. Nézzük mit kell tudni róla. A csonttörés nem csak rendkívül fájdalmas, hiszen ezen kívül igen hosszú idejű gyógyulási folyamat is követi. Csonttörés esetén csak akkor alkalmazhatunk fájdalomcsillapító krémeket, ha a gipsz lekerült és megkezdődhet a rehabilitációs folyamat. Ez sok esetben tornáztatással, masszírozással történik, melyek esetén előfordulhat, hogy fájdalom jelentkezik. Ez sajnos elkerülhetetlen, viszont ilyen esetben bátran alkalmazhatunk fájdalomcsillapító krémeket.

Fájdalomcsillapító krém