Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Megfelelő folyadékfogyasztás a vesék egészségének érdekében

2022. 02. 02. 13:19:00 hillvital.hu

Egy átlagos ember számára naponta 2-3 liter szénsavmentes vizet kell fogyasztani. 
 

Az elégtelen folyadékbevitel, kezdetben még csak alig észrevehető problémákat okozhat mint pl.: fáradékonyság, fejfájás, savtúltermelést, dekoncentráltságot.

 

Hosszú távon azonban súlyosabb betegségek is kialakulhatnak mint pl.: szív és keringés rendszeri problémák, anyagcsere problémák, ezek pedig még súlyosabb betegségekhez vezethetnek mint a magas vérnyomás, a diabétesz és a vesebetegség. Mivel kezdetben a vesebetegség tünetmentes, csak akkor veszik észre mikor már a vesék nem képesek ellátni a feladatukat.

A vesebetegség első jelei lehet vizesedés, fejfájás, fáradékonyság, fogyás, nehéz légzés, bőrviszketés. Fontos a vesefunkciók rendszeres felülvizsgálata a nehéz felismerés miatt. 

 

Nem csupán a vesékre van nagyszerű hatással a víz hanem sok más egyéb szervre is.
 

A víz biztosítja az agy számára az energiát ami a gondolkodáshoz és az emlékezéshez szükséges. Sajnos az agy nem képes tartalékolni a vizet csak arra támaszkodik amit a szervezettől kap. Ha fáj a fejed, nem tudsz koncentrálni vagy fáradt vagy, akkor azok a dehidratáltság jelei. Érdemes a napot legalább 3 dl vízzel indítani és folyamatosan igyál vizet a nap folyamán.

Ez kifejezetten fontos ha mentális munkát végzel. A folyadékhiány a kedélyállapotra és az érzelmekre is hatással van. Ajánlott az 2-3 liter víz naponta hidd el, még a kedved is jobb lesz. A kevés folyadék bevitel miatt a vérnyomás is megnőhet, mivel a szervezet visszatartja a nátriumot ebben az esetben.

 

A vízhiány okozhat ízületi problémát is mivel a csigolyák között folyadék található és ennek a folyadéknak 80%-a víz.
 

Ha nem fogyasztasz elég folyadékot, akkor ez a folyadék elfogy egy idő után és ez ízületi fájdalomhoz vezet. Dehidratáltság esetén a légutak túlterhelődnek és ennek következtében asztma és allergia is kialakulhat. A megfelelő vízfogyasztás csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét. A gyomornak és a beleknek is szükséges a megfelelő vízbevitel.
 

Nem megfelelő mennyiség esetén emésztési problémák és székrekedés is kialakulhat. Tehát nagyon fontos a víz minden értelemben, nem csupán a veséknek. Ez a legfontosabb folyadék az emberi test számára.
 

A víz hatásai a vesékre.