Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ínhüvelygyulladás kezelése

2022. 02. 16. 13:42:00 hillvital.hu

Az ínhüvelygyulladás kenőcs segítségével is kezelhető.
 

Hogyan kezelhető az ínhüvelygyulladás?
 

Az elsődleges kezelései mód szerint, helyezzük nyugalomba az érintett területet. Ehhez gyakran elég a fáslizás, valamint ha a fásli mellett egy vonalzóval rögzítik a fájó ízületet.

Abban az esetben, ha már jelentkeztek súlyosabb tünetek, akár több hétre gipszben is volt a fájó végtag, akkor ebben az esetben javasolt olyan gyógyászati eszközöket beszerezni, amelyek tépőzáras rögzítő sínekkel rendelkeznek. Ezek használata sokkal könnyebb, mint a gipszé, ráadásul tisztálkodás erejéig le is vehetőek. Ezek mellé alkalmazhatunk nem szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő krémeket. Ha azonban ezek sem segítenek, akkor szóba jöhet a fizikoterápia is.

A Mesterbalzsam 12 gyógynövény erejével, természetes úton képes felvenni a küzdelmet a fájdalom ellen.
 

Milyen tünetei vannak az ínhüvelygyulladásnak?

 

A betegség egyik tipikus panasza a hirtelen fellépő fájdalom és duzzanat, ami a leggyakrabban a kézen és a csuklóban jelentkezik. A tünetek között felsorolható még a láz, valamint az is, hogy az érintett terület egészen forró vagy akár tüzes is lehet. Ebben az esetben könnyen lehetséges, hogy a panaszok hátterében fertőzés miatti gyulladás áll.

 

Hogyan diagnosztizálható az ínhüvelygyulladás?

A betegség megállapításához gyakran elegendő egy egyszerű fizikális vizsgálat. Ilyenkor az orvosok megvizsgálják, hogy az érintett ízület mozgatása okoz-e fájdalmat vagy ropogást. A ropogás gyakran arra utal, hogy a gyulladt inakban kevés a kenőanyag.

Abban az esetben, ha a fájdalom krónikus, vagyis már hónapok óta fenn áll, akkor az orvosok az is megvizsgálják, hogy nincs-e a szervezetben valamilyen gyulladás, ami a tüneteket állandóan fenntartja.
 

Milyen okai lehetnek?

A tüneteket leggyakrabban a monoton, egyoldalú munka váltja ki. Ujjak és kéz esetében gyakran a számítógép előtti gépelés, vagy zongorázás esetleg valamilyen más hangszeren való játszás.

Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha háztartási munkát végzünk és megerőltetjük a kezünk. Ezek a megerőltetések akár akut gyulladáshoz is vezethetnek, amelyek később könnyen krónikussá válhatnak.
 

Ínhüvelygyulladás kenőcs