Tudd meg mire jó a ginszeng!
A ginszeng egy nagyon lassan fejlődő növény, akár 7 évre is szüksége lehet ahhoz, hogy teljesen kifejlődjön.
A testre és a szellemi képességre is jól hat, hiszen tartalmaz A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitamint is, valamint folsavat, cinket, mangánt, aminosavakat és rezet is.
Kínaiul a jelentése „embergyökér”, mivel a gyökér formája az ember alakjához hasonlítható. A kínaiak szerint mindenre jó, ugyanis minden tekintetben növeli az egészségünket.
Erősíti a test stressz elleni védekezőképességét, megnyugtatja az idegeket úgy, hogy egyensúlyban tartja a stressz hormonokat. Serkenti a szervezet működését, betegségek esetén hasznos fogyasztani, ha nehezen megyünk ki belőle. Növeli a szellemi tevékenységet és a koncentrálóképességet, emiatt nem szabad kávéval kombinálni. Segít a szabad gyökök elleni küzdelemben, tehát védelmet nyújt a rák kialakulásával szemben is.
Kapni lehet tea, kapszula vagy por formájában is. 1 hónapos kúra esetén ajánlott naponta 0,5 grammot fogyasztani belőle. Ha hosszabb ideig szeretnénk csinálni, akkor érdemes naponta 0,4-0,8 grammot fogyasztani.
Oda kell figyelni viszont, hogy 3 hónap után tartani kell 1 vagy 2 hét szünetet, hogy elkerüljük a fellépő mellékhatásokat.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
