Ízletes almakarikák
Így készíthetünk ízletes almakarikákat akár az egész család számára.
Hozzávalók 2 adagra:
- 120 ml mandulatej
- 80 mg teljes kiőrlésű liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 evőkanál xilit
- 1 csipet őrölt fahéj
- 2 db alma
- 2 evőkanál porcukor (nyírfacukorból)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- Kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés
Egy magas falú edénybe öntsük bele a tejet, majd a lisztet egy másik tálban keverjük össze a sütőporral. A tejhez adjuk hozzá a lisztes keveréket, a tojást, a fahéjat, a xilitet és egy csipet sót, majd botmixerrel jól keverjük át a tésztát, és 20 percig hagyjuk állni.
Ezután szeleteljük fel az almákat fél cm-es szeletekre, majd szaggassunk belőlük karikákat, és tegyük papírtörlő közé, hogy a felesleges nedvességet felszívja. Egy edényben melegítsünk kb. 2 ujjnyi kókuszolajat, az almakarikákat mártsuk bele a palacsintatésztába, és pár perc alatt süssük aranybarnára.
Ekkor szedjük őket papírtörlőre. A porcukrot és fahéjat keverjük össze egy kis tálban, majd forgassuk bele még melegen a karikákat.
Az almakarika egy nagyszerű nassolnivaló lehet. Inkább fogyaszd ezt mint a temérdek cukrot tartalmazó csokoládékat és egyéb boltba található édességet.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
