Menü

Az izomgyulladás hatásos kezelése

Veress Máté - HillVital
2021. 06. 22. 10:25:00

Több száz izom van a testben és végül is bármelyik meg tud fájdulni. A legtöbb esetben nem könnyű eldönteni, hogy melyik izom is fáj. Nézzük a lehetséges okokat amelyek miatt kialakulhat a gyulladás.

- Akármilyen sportsérülés okozhat akut vagy akár azonnali izomfájdalmat.

- Helytelen testtartás vagy egy nagyon megerőltető mozgás után is fájhat az izom.

- Bemelegítés nélkül végzett mozgás vagy ha nem megfelelően melegítesz be, akkor is kialakulhat az izomfájdalom.

- Akár egy vírusos fertőzés és egy megfázás is járhat izomfájdalommal. Az influenzához társul ilyen tünet.

- A sok stressz is járhat izomgyulladással és izomlázzal.

- Sajnos lelki okok is állhatnak az izomfájdalom hátterében.


Egy krónikus izomfájdalom hátterében sajnos már sokkal komolyabb okok is állhatnak. Lehetnek ezek belgyógyászati, neurológiai és mozgásszervi okok is. Ha te is hosszan tartó krónikus izomfájdalommal küzdesz, akkor érdemes egy szakorvost felkeresned. A gyulladás más-más ember esetében különböző módon folyhat le. Emiatt nehéz az megállapítani, hogy az izomgyulladás meddig tart. Ugyanakkor ha elhúzódik, akkor nem szabad félvállról venni. Akár autoimmun betegség is okozhatja a gyulladást, amivel mindenképp szakemberhez kell fordulni!

Felmerülhet még az az eset is, hogy izomhúzódás alakul ki. Ennek gyakori okai a kitartott pozíció, nagy sebességű mozgás, illetve a folyamatos mikro sérülések. Mivel a húzódások különbözőek ezért nem meghatározható, hogy az izomhúzódás meddig tart. Arról nem beszélve, hogy az izomhúzódás és az izomszakadás is hasonló tünetekkel rendelkeznek, melyek a következők: Izomgyengeség, erőtlenség, izom használatára való képtelenség, véraláfutás, jelentős fájdalom, duzzanat, izommerevség.

Általában az izomláz az izmok szokásosnál nagyobb terhelése után szokott jelentkezni fél vagy 1 nap múlva.

A megerőltetett izmokban a fellépő oxigényhiány miatt tejsav keletkezik és így az izomban mikroszakadások alakulnak ki. Szinte minden esetben az izomláz elmúlik magától néhány nap alatt.

Szerencsére többféle módon lehet enyhíteni az izomlázat.

- Különféle gyógynövényes balzsamokkal

- Fájdalomcsillapító tapaszokkal

- Masszázzsal

- Szauna vagy hideg-meleg zuhany

- Fokozatos terhelés illetve lassan végzett nyújtás

- Pihentetni kell néhány napot


Persze meg is előzheted a problémákat. Minél edzettebb az izomzatod, annál kevésbé fog fenyegetni az izomláz. Ha rendszeresen mozogsz, akkor azzal együtt arányosan fog fejlődni az izmod is. Ha erős az izomzatod, akkor nem fog kialakulni izomláz vagy ha kialakul akkor sem fog kellemetlen fájdalommal járni. Ahhoz, hogy elkerüld az izomfájdalmat érdemes a helyes testtartás kialakítása is.

Izomgyulladás meddig tart

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Sajnos a meleg beköszöntével megszaporodnak az aranyeres panaszok is. Ez többek között annak köszönhető, hogy az aranyér is egyfajta visszér, amire a meleg nincs kedvező hatással. Ez a 7 leghatásosabb aranyér elleni tipp segíthet a kezelésben!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.