Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Ízületi gyulladásra gyógyszer?

2020. 04. 30. 15:10:00 Sági Zsolt - HillVital

A mozgásszervi panaszokkal érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni. De hogy ízületi gyulladásra milyen gyógyszer hatásos?

Hamarosan megtudhatjuk.

Leegyszerűsítve, az ízületet érintő betegségeket két nagy csoportra oszthatjuk. Gyulladásos és kopásos eredetű ízületi megbetegedésekre.

Ízületi kopás esetén fontos, hogy megszüntessük a rizikótényezőket. Ezek közül az egyik legfontosabb az elhízás és a mozgásszegény életmód. A rendszeresen végzett testmozgás, fizioterápiás kezeléssel kiegészítve javíthatja az ízület keringését.

A gyógyszeres kezelése első lépése a fájdalomcsillapító készítmények alkalmazása. Ha azonban ezek hatástalannak bizonyulnak, akkor már szóba jöhetnek más, nem szteroid tartalmú fájdalomcsillapítók is. Makacs és erősen fájdalmas ízületi betegség esetén már szóba jöhetnek a szteroid injekciók is.

Mindenesetre ízületi gyulladás esetén, orvosi vizsgálta után első lépésként javasolt egy természetes hatóanyagú, mellékhatásoktól mentes készítményt ajánlott használni.

A mozgásszervi panaszokkal érdemes minél hamarabb orvoshoz fordulni. De hogy ízületi gyulladásra milyen gyógyszer hatásos? Hamarosan megtudhatjuk.