Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Jó tanácsok az egészséges gerinc érdekében

2021. 06. 07. 13:13:00 Veress Máté - HillVital

Helyes testtartás:

Állás közben legyen a medencéd középhelyzetben, és ne billenjen se előre, se hátra. Hátulnézetből a vállak, a lapockák alsó csúcsai, a farpofák, a medence és a térdhajlatok egy vonalba és magasságba essenek.
 

Stressz csökkentése:
 

A stressz izomfeszülést és izomgörcsöt is okozhat, ami pedig nem tesz jót a testnek. Mindenképpen szánj időt arra, hogy kikapcsolódj, valamint aludj eleget.


Aktív időtöltés:


Az emberek túl sok időt töltenek a számítógép és a televízió előtt, és ez káros hatással van a gerincre, az izmokra, az ízületekre és az egész szervezetre. Mozogj rendszeresen, heti 2-3 alkalommal érdemes valamilyen fizikai munkát végezni.

 

Megfelelő táplálkozás:

A tudatos táplálkozás nagyon sokat tesz az egészséges mozgásszervekért. Ha súlytöbbleted van, akkor érdemes tőle megszabadulni, mivel az is plusz terhet nyom az ízületekre és a gerinccsigolyákra. Igyál napi 20 kg testsúlyonként 1 liter folyadékot. Este 18:00 után már lehetőleg ne étkezz!
 

Fontos, hogy ügyelj a mozdulataidra is!

Meg kell előznöd a nyak, a hát és a gerincproblémákat ezért kerüld azokat a pozíciókat amelyek kellemetlenek a számodra. Nem ajánlott több órán át egy helyben állni vagy ülni. Változtasd gyakran a testhelyzetedet. Munka közben is állj fel és nyújtózz ki.  Ne emelj nehéz tárgyakat ha nem muszáj. Ha mégis muszáj, akkor a terhet egyenlően oszd el. Mellőzd az előrehajolást és az erőteljes csavarodást is.

 

Fájdalom esetén érdemes természetes készítményeket használni. A Mesterbalzsam is ilyen, ugyanis 12 gyógynövényt tartalmaz, és segíthet legyőzni a fájdalmat.
 

Tanácsok az egészséges gerincért