Barion Pixel
Menü

Mire jó a kalcium magnézium és a cink?

hillvital.hu
2022. 11. 07. 10:53:00

Mégis mire jó a kalcium magnézium és a cink? Itt a válasz! Nagyon sok ember azt hiszi a magnéziumról, hogy étkezés után érdemes bevenni, de ilyenkor csak megköti a gyomorsavat.

Ilyenkor nem emésztődik meg a táplálék és olyan tünetek léphetnek fel mint a puffadás, és a gyomorégés.
 

A kalcium magnézium cink mire jó, miért és milyen esetben érdemes a fogyasztásuk?

Nézzük is, hogy mire jó a magnézium:

A magnézium fogyasztásával elkerülhetőek az izomgörcsök. Nyugtató hatással is rendelkezik, ezért érdemes lefekvés előtt is érdemes szedni. A felszívódását segíti a kalcium, a sok fehérjét tartalmazó ételek. Tudni kell a magnéziumról, hogy ez a kalcium testvére és ez is nagyban hozzájárul az idegrendszeri funkciók megfelelő működéséhez. Ezen felül a magnézium a megfelelő izomműködésben is segít, valamint a szív egészségét is megőrzi, továbbá segítségével fenntartható a megfelelő vérnyomás. Éhgyomorra érdemes bevenni vagy a két étkezés között.
 

Mindezen kívül magnézium mire jó még?

Érdemes lehet itt megemlíteni azt, hogy a megnövekedett magnéziumszint az agyban képes a rövid és a hosszú távú memória javítására is. Ezt ráadásul több kutatás eredménye is alátámasztotta, melyek arra engednek következtetni, hogy a megnövekedett magnéziumszint képes javítani a kognitív képességeket. Ezen felül párhuzamot lehet felállítani az életkor során gyengülő memória és az alacsony magnéziumszint között is.

Magnézium a memória javítására.

 

Nézzük, hogy mire jó a kalcium:
 

A kalcium nagyon jó a D-vitaminnal együtt mivel kiegészítik egymást. A felszívódását nagyon sok étel illetve ital meggátolja, nem érdemes vele együtt fogyasztani brokkolit, spenótot, kávét és teát sem. Nagy mennyiségű C-vitamin teljesen semlegesíti a kalciumot a szervezetből. A kalcium fordul elő a legnagyobb százalékban a szervezetben és teljesen nélkülözhetetlen a csontok számára. Számos más egyéb területen is hasznosíthatja a szervezet. A csontok mellett az idegrendszert is támogatja valamint hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához de a szív- és keringési rendszer megfelelő működésében is segít. 
 

Ha csak magában szedjük a kalciumot, akkor mindenképpen sportolás után kell bevenni mivel ilyenkor épül be az izmokba a leghatásosabb módon.
 

Mindezen kívül mire jó még a kalcium?
 

Amit érdemes lehet még tudni a kalciumról, hogy hiányában kialakulhatnak izomgörcsök, izomfájdalmak, érzészavarok, valamint ingerlékenység is jellemző. Tehát ha ilyen jellegű panaszokkal küzdünk és bebizonyosodik, hogy kalcium hiányunk van, akkor szedésével enyhíthetőek ezek a tünetek is.
 

Mire jó a cink:
 

Sajnos a szervezet ezt nem képes eltárolni, ezért folyamatosan pótolni kell. Akik sportolnak azok általában sokkal több cinket veszítenek az izzadás miatt. A cink szedése megnöveli az A-vitamin szükségletet.

Szabályozza a hormonrendszer megfelelő működését, de az egészséges spermiumok termelődése szintén cinkhez kötött. Emellett a cink a nehézfémek ártalmas hatásaitól is védi a szervezetet, vagyis általános detoxikáló szerepe is van. A cinknek kedvező hatásai vannak a bőrünkre is, ezért  széles körben alkalmazzák a gyógyításban. A cinktartalmú készítmények hatékonyak a pattanásos, aknés bőr kezelésében. Segíti a sebgyógyulást és a hámosodást. Ez azzal magyarázható, hogy a cink antibakteriális hatással rendelkezik. Ekcéma ellen is kiváló. Cinkhiány esetén gyermekeknél lassú növekedés, krónikus hiány esetén fejlődésbeli elmaradás tapasztalható.
 

A cinket mindenképpen étkezés előtt vagy után kell bevenni.
 

A HillVital CalMag + D3 étrend-kiegészítő a legjobb minőségű vitaminok közé tartozik és tartalmazza a cikkben említett ásványi anyagokat. A D3-vitaminnak számos pozitív hatása van ám ami az egyik legfontosabb, hogy segíti a kalcium és a magnézium hatékony felszívódását és a hasznosulását. Ez a HillVital készítmény tartalmazza a 2 legfontosabb ásványi-anyagot ami a szervezet számára fontos.
 

Mire jó a kalcium magnézium és a cink?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés