Hozzávalók:
- 2 evőkanál lenmagliszt
- 2 evőkanál zabkorpa
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet szódabikarbóna
- édesítő ízlés szerint (xilit vagy stevia)
- 2-3 evőkanál kókusz- vagy olívaolaj
- 1-2 evőkanál natúr joghurt
Elkészítés:
Az elkészítése nagyon egyszerű. A zsiradékot és az édesítőt összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat (lenmagliszt, zabkorpa, sütőpor, szódabikarbóna). Beletesszük a joghurtot is, majd jól összegyúrjuk. Ha túl száraz, önthetünk még hozzá egy kis kókusztejet, ha túl híg, kókuszreszeléket tehetünk bele. Kinyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben készre sütjük. Vigyázzunk! Ha a kekszek kisültek, ne szedjük ki, csak ha kihűltek. Kb. várj 5-10 percet, hogy száradjanak. Ha forrón nyúlsz hozzá, szétmorzsálódik.
Megjegyzés: A maglisztek tömények, ezért célszerű hozzáadni zabkorpát vagy őrölt zabpelyhet.