Együnk káposztaféléket!
A káposztafélék fogyasztásának rengeteg előnye van.
Fehér káposzta: magas a C-vitamin-tartalma. Sajnos főzés közben elég sokat veszít értékeiből. De télen könnyen hozzájuthatunk a savanyított káposztához, ráadásul nem drága. A savanyított káposzta nyersen fogyasztva megőrzi a C-vitamin- tartalmát. Étvágygerjesztő, jótékony hatással van a belekre, segít megelőzni a székrekedést. Különösen a levét elfogyasztva gyorsítja a gyomor-és nyombélfekély gyógyulását, segíti az egészséges gyomornyálkahártya fenntartását.
Kelkáposzta: sok rostot tartalmaz, emellett vitaminokat (A-, C-), de sok benne a vas is. A csontok egészséges fejlődéséhez is hozzájárul a magas kalciumtartalma miatt, erősíti a hajhagymákat. Ne főzzük sokáig, inkább pároljuk.
Brokkoli: óriási hatása van a rákos betegségek megelőzésében, valamint csökkenti az áttétképződés esélyét. De a brokkoli megakadályozza a gyomorfekély kialakulását is. Szintén párolva ajánlott fogyasztani.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
