Barion Pixel
Menü

Karácsony előtti jó tanácsok és tippek

Veress Máté - HillVital
2020. 11. 07. 09:21:00

Íme néhány tanács és tipp a karácsony előtti készülődésre!
 

Nem kell mindenkihez ellátogatni. Udvariasan, de határozottan utasítsuk vissza azokat a meghívásokat, melyeknek nem szeretnénk eleget tenni.
 

Csak annyit költsünk ajándékokra, amennyi kényelmesen belefér a családi költségvetésbe.
 

(Rossz rágondolni, hogy sokan kölcsönt vesznek fel, hogy ajándékkal lepjék meg szeretteiket. Többször kifejtettük már, hogy nem az ajándék ára a fontos, hanem az, hogy milyen szeretettel adjuk át azt.)
 

Csak annyit főzzünk, együnk és igyunk, amennyi jólesik.
 

A karácsonyi nagytakarításra csak annyi energiát és időt áldozzunk, amennyit szeretnénk.
 

Pici gyerekekkel soha ne utazzunk el távolra, bármennyire is szeretnék azt a távoli rokonok. Ezt inkább időzítsük a nyárra.
 

A legfontosabb: ne idegeskedjünk, ha valami nem úgy sikerül. Legyen olyan a karácsonyunk, amilyennek mi és a családunk szeretné!
 

Bevásárlás során mindig érdemes magunkkal vinni egy hűtőtáskát ha mélyhűtött terméket vásárolunk. Összeírni is érdemes, hogy miket akarunk vásárolni.
 

Darált hús vásárlása esetén, vagy otthon daráljuk le vagy a legmegbízhatóbb helyről szabad vásárolni. Minden ételhez az alapanyagokat érdemes szintén a legmegbízhatóbb helyről beszerezni.


A címkét is érdemes ellenőrizni, ugyanis rajta kell lenni a csomagoláson az összetételnek, a forgalmazónak és persze a fogyaszthatósági időnek is.

 

Amikor egy mélyhűtött étel csomagolása belül zúzmarás és tömbbé vannak fagyva, akkor nem szabad megvenni mert nagy rá a valószínűség, hogy már egyszer felengedett és visszafagyasztották.


Olyan terméket nem szabad vásárolni aminek a csomagolása hiányos vagy sérült mert valószínűleg már átcsomagolták. Lejárt termékeket nem szabad megvásárolni, figyelni kell arra is, hogy a címkén szereplő adatok nincsenek-e átjavítva vagy leszedve.Sose szabad vásárolni árut egy ellenőrizetlen helyen, egy ismeretlen utcán lévő árustól sem. Érdemes gyanakodni ha az áru gyanúsan olcsó és főleg akkor ha az utcán akarják ránk sózni.


Karácsonyi készülődés

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!