Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Karácsonyi italok 1.

Karácsonyi italok 1.

Sági Zsolt - HillVital
2020. 11. 25. 15:01:00

A karácsonyi menü csak akkor teljes, ha egy finom itallal zárjuk.
 

Karácsonyi narancsbor:

 

Hozzávalók:

- 1 l vörösbor
- 3 ek. nyírfacukor
- 4 narancs
- 1 narancs héja

Elkészítés:

Hámozzuk meg a narancsokat, és a gerezdeket vágjuk fel apró darabokra. Keressünk egy kb. 1,5-2 literes üveget, és töltsük bele a bort a narancsdarabkákkal. Zárjuk le, és tegyük félre egy hétre, hadd érjenek össze az ízek. Mindennap keverjük meg! Egy hét múlva szűrjük le a folyadékot, az utolsó előtti napon még beletehetünk egy narancshéjat. Végül oldjuk fel benne a cukrot. Egészségünkre!
 

Fahéj tea:

A fahéj nem csak az almához és más gyümölcsökhöz megy remekül, hiszen igazán jól megállja a helyét tea alapanyagként is. Arról nem is beszélve, hogy a fahéj a karácsony egyik kedvelt fűszere. A jótékony hatásairól pedig ne is beszéljünk.
A fahéjtea alapja lehet rúd, törmelék vagy akár por formájú is. Egy csésze forró vízben egy közepes fahéjrúd körülbelül két perc alatt finom teává fő. Kisebb darabkák esetén nagyjából egy teáskanálnyit tegyünk a teatojásba, amit aztán nagyjából máspercig forraljunk a vízzel, vagy áztassuk be tíz percig.Őrölt fahéj esetén egy teáskanálnyit keverjünk el a forró vízben, majd hagyjuk leülepedni az aljára, amíg iható hőmérsékletűre nem hűl.
Taán kívül még turmixban is felhasználhatjuk a fahéjat. Bármilyen turmixot is készítünk, egy kevés fahéj hozzáadásával könnyedén feldobhatjuk az ízvilágát. 

Gyömbér tea:
A gyömbér jellegzetes íze miatt szintén kedvelt és gyakran használt ünnepek ideje alatt. A gyömbér tea elkészítése pedig igazán egyszerű és gyors.

Hozzávalók:

- 25 g friss gyömbér
- 6 dl víz
- 1 db citrom
- 1-2 evőkanál méz

Elkészítés: Miután megmostuk, reszeljük le. Aki szeretné meghámozhatja, de igazából mivel a hája vékony és hatóanyagainak nagyobb része közvetlen a héja alatt található, ezért nem javasolt. Ezt követően 6 dl vízben forraljuk fel a reszelt gyömbért, majd lassú tűzön nagyjából 20 percig főzzük. Ha levettük a tűzről, és leszűrtük, akkor várjuk meg míg nagyjából 60 fokos nem lesz. Ezt követően adjuk hozzá a mézet és a citrom levét.
 

Finom karácsonyi ital

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés