Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A káros nehézfémek eltávolítása a szervezetből

2023. 12. 15. 11:34:00 hillvital.hu

Sajnos egyre több helyről jut a szervezetbe káros nehézfém. Íme egy kis segítség hogyan távolítsd el!
 


A nehézfémek olyan fémek, amelyek nagy sűrűségűek és/vagy toxikus hatásúak lehetnek az élő organizmusokra, beleértve az embereket is. Néhány nehézfém kifejezetten káros az egészségre, mivel felhalmozódhatnak a szervezetben és károsíthatják a sejteket, szöveteket és szerveket. Néhány példa a káros nehézfémekre:

 

Ólom: Az ólom egyike a legismertebb káros nehézfémeknek. A környezetből vagy festékekből, vízvezetékekből és más forrásokból származó ólom bejutva a szervezetbe súlyos idegrendszeri károsodást, vesekárosodást és más egészségügyi problémákat okozhat.
 

Higany: A higany különösen veszélyes, különösen a metilhigany formájában, amely a halakban található. A higany toxicitása neurológiai problémákat, vesekárosodást és reprodukciós problémákat okozhat.

 

Kadmium: A kadmiumot gyakran találják a vegyiparban, műtrágyákban és dohánytermékekben. Belélegzése vagy lenyelése súlyos vesekárosodást, tüdőproblémákat és rákot okozhat.
 

Arzén: Az arzén természetes módon fordul elő a talajban, de ipari kibocsátások is hozzájárulnak a környezeti terheléshez. Az arzén fogyasztása ivóvíz vagy élelmiszer révén súlyos egészségügyi problémákat, például rákot, bőrproblémákat és neurológiai problémákat okozhat.
 

Króm: A hexavalens krómforma, amelyet gyakran találnak ipari forrásokban, irritációt okozhat a bőrön és a légzőrendszeren keresztül. Hosszabb távú expozíció rákot is okozhat.
 

Nikkel: A nikkel gyakran található az ipari folyamatok során és a nikkel-bevonatú ékszerekben. Bőrirritációt, allergiás reakciókat és hosszú távú expozíció esetén rákot okozhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: nehéz fém