Miért jobb választás a vaj?
Az emberek nagy része sajnos még ma sincs tisztában azzal, hogy a vaj sokkal egészségesebb, mint a margarin. Sőt, a margarin kimondottan egészségtelen, valójában egy rakás vegyszeres eljárással készülő „étek”. Vizsgálatokkal bizonyított, hogy a valódi vaj, mely kimondottan füvön nevelt állatok tejéből készül, nagyon jót tesz a szervezetünknek.
Az igazi vaj nagyon nagy mennyiségben tartalmaz olyan anyagokat, amely rákellenes hatású, és segít leégetni a hasunkról a felesleget, eközben elősegíti az izomzat épülését.
Az ilyen vaj ideális egyensúlyban tartalmaz omega-3 és omega-6 zsírsavakat.
A valódi vaj elnyomja az étvágyunkat, ellenőrzés alatt tartja a vércukorszintünket, így nem tudunk elhízni.
Az igazi vaj K2 vitaminban gazdag. A K2 vitamin a D vitaminnal dolgozik együtt. De a K2- és a D-vitamin általában kizárólag a füvön nevelt állatok esetében van a tejben és a húsban. Növényi forrásokból szinte kizárt, hogy K2 vitaminhoz juthatunk, pedig sok emberben kevés van, ezért nagyon fontos a pótlása.
Lehetőleg őstermelőktől vásároljunk házi vajat, de már egyes üzletekben is lehet kapni valódi vajat.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
