Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Hungarian
English
German
Kategóriák

A ketogén diéta 3. rész

2017. 04. 13. 14:20:00 HillVital

Nemrég ismerkedtünk meg a ketogén diéta alapjaival. Most megnézzük, melyek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethetünk e diéta alatt.

A ketogén diéta alapja a következő arányon alapszik: 75 % zsír, 20 % fehérje, 5 % szénhidrát.

Melyek a leggyakoribb problémák, amelyet a ketogén diéta alkalmával elkövethetünk?

Először is nagyon fontos az átállási időszak. Sokan nagy lendülettel elkezdik, aztán ugyanazzal a lendülettel abba is hagyják. Hamarabb feladják a diétát, még mielőtt a szervezetük teljes mértékben átállna a ketogén életmódra. Tudni kell, hogy a ketogén diéta alkalmazása az első időkben jelentősen csökkenti az energiaszintet, fáradtnak és erőtlennek érezzük magunkat. Ha nincs kitartásunk, könnyen feladhatjuk. Ha a szervezetünk átáll, ugyanolyan teljesítményre leszünk képesek, sőt többre, mint egy magasabb szénhidráttartalmú étrend esetén. Az is egy hiba, ha túl hosszú átállási időt adunk magunknak.

A ketogén diéta alatt nem szabad túl sok fehérjét sem fogyasztani. Ennek az a magyarázata, hogy mivel magas zsírmennyiséget viszünk be a szervezetünkbe, és kiegészítjük még pluszban a sok fehérjével,ez már túlzott kalóriamennyiség elfogyasztását eredményezi. Sportolók magasabbra szokták tenni a fehérjék mennyiségét (40%-ra), a zsír 50 %, a szénhidrát pedig 10 %. De ez túlzottan megnöveli a glükóz kialakulását a vérben, ami hátráltatja a ketózis állapotának beállását.

A ketogén diétát jelentősen megkönnyíti az aminosavak fogyasztása, ami segít megvédeni izomzatunkat a leépüléstől, viszont emésztési folyamatokon nem mennek át.

Legközelebb azt nézzük meg, hogy tarthatunk-e szénhidrátos napokat a diéta alatt.

Ketogén diéta harmadik rész.

Tartalomhoz tartozó címkék: ⤷Életmód