Menü

Kisebb sérülésre, zúzódásra krém?

Sági Zsolt - HillVital
2021. 06. 17. 11:43:00

A kisebb sérülések és zúzódások kezelésére legtöbbször krémeket ajánlanak.

 

A sérült terület kezelése

A kezelésnél fontos, hogy a sérült részt kiemeljük, pihentessük, és ha kell, fáslizzuk és polcoljuk fel. Alkalmazhatunk borogatást is. Ilyenkor a duzzadt végtagra hideg borogatás ajánlott, ugyanis ez segít a duzzanat lehúzásában. Ezt követően javaslott a meleg vizes borogatás.

Fontos, hogy a pihenés ne tartson néhány napnál tovább, ugyanis ha túl sokáig nem mozgatódnak az izmok, akkor a mozgáshiány miatt, nem megfelelően épül újjá a szerkezete.
 

Ilyenkor jöhetnek szóba a krémek.
 

Általánosságban elmondható, hogy krémek és kenőcsök alkalmazásakor nincs szükség zárt kötésre. Ezt azért is fontos megemlíteni, mert ilyen esetben a krémből nagyobb mennyiségben szívódnak fel a hatóanyagok, amely könnyedén mellékhatásokkal járhat.

Mivel több készítmény hatóanyaga fényérzékenységet okozhat, ezért a kezelés időtartama, és az azt követő két hétben nem ajánlott a napozás és a szoláriumozás sem!

Mesterséges összetevőjű krémek helyett alkalmazhatunk gyógynövény kivonatokat is.

Ilyen esetben alkalmazhatunk árnika kenőcsöt is. Az árnika kifejezetten alkalmas a zúzódások következtében kialakult véraláfutások kezelésére. A benne megtalálható hatóanyagoknak köszönhetően meggátolja a vérlemezkék összecsapódását és a szövetek gyulladását.

A másik gyakran használt krém a fekete nadálytő krém. A fekete nadálytő krém zúzódásra is nagyszerű lehet valamint véraláfutásra is. Elősegíti a gyógyulást és a fájdalom csökkenését. Egy ilyen magas hatóanyag tartalmú krém, a Fekete nadálytő balzsam.
 

Miért fontos a kezelés?

Igaz, hogy alapvetően a gyógyulás magától is lezajlik, azonban a vele együtt járó fájdalom mihamarabbi csillapítása jelentősen javít a beteg állapotán.

A zúzódások leggyakoribb okai

A zúzódások leggyakrabban sportsérülések vagy balesetek következtében alakulnak ki. Elég csak arra gondolni, ha beütjük a lábunkat az asztal sarkába. Kisgyermekeknél, időseb embereknél és sportolóknak igen gyakori jelenség. Bár a zúzódás ártalmatlan, igen fájdalmas. A sérülés helye megduzzad, ugyanis az ütés vagy ütközés hatására a bőr alatti hajszálerek repedéseiből vér szivárog a szövetek közé. Ennek következtében az érintett terület gyakran lilás.

Zúzódásra mi jó?

Ha ilyen történik nem kell annyira aggódni, ugyanis a szervezet automatikusan elkezdi a sérült hely gyógyulását. Ehhez hozzájárulhatunk jeges borogatással, pihentetéssel vagy akár felpolcolással is. Ezen kívül szóba jöhet még zúzódásra kenőcs, krém alkalmazása is. A lényeg, hogy ne szteroid tartalmú legyen és levigye a duzzanatot, csökkentse a gyulladást. A fekete nadálytő tartalmú krémek a legelterjedtebbek ilyen esetekben.

A sérülések tünetei

Vizenyősség: a vizenyősség részben fizikai behatásnak részben pedig a felszabaduló gyulladásos anyagoknak köszönhetően, megnő a kiserek és a kapillárisok falának az áteresztő képessége. Alapvetően normál körülmények között is lép ki víz a z erek falán. Ezek alkotják a szövetközti folyadékot, ami aztán a nyirokereken keresztül összegyűlik és a nyirokkeringésnek köszönhetően visszakerül a vénákba. Azonban sérülés hatására a kiserek falának áteresztő képessége megnő, a nyirok jóval nagyobb mértékben termelődik. Több vérplazma jut ki az erekből a szövetek közé, melyek között fehérje is megtalálható.

Gyulladás: a szervezet a sérülés helyén egy steril gyulladást produkál. A felszabaduló gyulladásos mediátorok azonban nem csak odavonzzák a fehérvérsejteket, hanem felelős a vizenyősség kialakulásában is.

Vérömleny: a balesetnek köszönhetően a kiserek és a kapillárisok fizikailag elszakadnak. Ennek következtében vérömleny alakul ki. Ilyenkor a vér a szövetek közé folyik.

Duzzanat: a duzzanat a vérömlenynek és a vizenyősségnek egyaránt köszönhető

Fájdalom: talán meg sem kell említeni. A fizikai behatás miatt keletkezik. A duzzanat fokozhatja.
 

Kisebb sérülésre, zúzódásra krém

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.