Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Körömfájdalom és a kezelés

2023. 03. 21. 10:50:06 hillvital.hu
Cikkek a témában
 

A körömfájdalom rendkívül kellemetlen, érzékeny és persze fájdalmas is tud lenni, azonban kezeléséhez fontos megismerni a kiváltó okát is.

 

A körömfájdalom különböző okokból adódhat, így most csak a leggyakoribbakat nézzük meg:

 

Trauma: A köröm sérülése vagy ütése okozhat fájdalmat. Ez magában foglalhatja a köröm alá bejutó piszkot, ami irritációt okozhat.

 

Gombás fertőzés: A gombás fertőzés a körömlemez elváltozását okozhatja, ami fájdalmat okozhat. Ezt a fertőzést tipikusan kellemetlen szagú, sárgás-barnás színű körömmel lehet azonosítani.

 

Körömbetegségek: Bizonyos körömbetegségek, például a körömágygyulladás vagy a paronychia is fájdalommal járhatnak.

 

Szárazság: Az időjárás vagy a túl sok kézmosás okozta szárazság is kiválthat körömfájdalmat.

 

Psoriasis: A psoriasis okozhat a köröm alatti bőr megvastagodását és duzzanatot, ami fájdalmat okozhat.

 

Rossz körömbőr ápolás: A túlzottan szoros körömágyvágás, a körömhéj letépése vagy az előzőleg sérült köröm bármilyen jellegű manipulálása is okozhat körömfájdalmat.

 

 

A körömfájdalom kezelése az októl függ, azonban az alábbi kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre:

 

Trauma: Ha a körömfájdalom oka egy sérülés vagy ütés, akkor általában pihentetésre és jégkezelésre van szükség. Ha a köröm elszíneződött vagy eltávolodott a körömágytól, orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy a köröm eltávolítására vagy a seb pontos varrására van szükség.

 

Gombás fertőzés: A gombás fertőzést általában gyógyszeres kezeléssel lehet kezelni. A kezelési lehetőségek közé tartozik a helyi vagy szisztémás (tablettás) gombaellenes gyógyszerek alkalmazása. A kezelés hosszabb távú, és a gombaellenes gyógyszer alkalmazása előtt általában diagnosztikai vizsgálatra is szükség van.

 

Körömbetegségek: A körömbetegségeket általában gyógyszeres kezeléssel, sebészeti beavatkozással vagy mindkettővel kezelik. Az orvos által javasolt kezelés a betegség súlyosságától függ.

 

Szárazság: A szárazságból adódó körömfájdalmat általában a hidratáló krémek rendszeres használatával lehet enyhíteni. Fontos az is, hogy kerüljük az irritáló anyagokkal való érintkezést, mint például a szárító hatású mosószerek, és viseljünk kesztyűt, ha nedves környezetben dolgozunk.

 

Psoriasis: A psoriasis által okozott körömfájdalmat általában orvos írja fel gyógyszeres kezeléssel, például szteroid krémekkel vagy tablettákkal.

 

Rossz körömbőr ápolás: A rossz körömbőr ápolást okozta körömfájdalmat általában javítani lehet a megfelelő körömbőr ápolással, mint például a megfelelő körömvágás, és kerüljük a körömhéj letépését vagy az előzőleg sérült köröm manipulálását.

 

A HillVital - CleenFeet fő gyógynövénye a bibliai izsóp. Hírnevét a gombaölő, vírusellenes hatásának köszönheti. Olyannyira hatásos a mikroorganizmusokkal szembe, hogy a húsok, ételek tartósításának elsődleges eszköze volt korai időkben. Rendkívül hatásos gyógynövényes kombinációval a leghatékonyabban számolhatsz le a lábgombával.

Ápolt és egészséges körmök