Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Körözött burgonyába töltve

2021. 09. 27. 11:42:00 Veress Máté - HillVital

Hozzávalók

- 25 dkg túró

- 1 kg burgonya

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 teáskanál pirospaprika

- 4 evőkanál tejföl

- ízlés szerint só, köménymag, rozmaring, bors

- egy evőkanál kókuszolaj

Elkészítés

Először is hámozzuk meg a krumplit, vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük meg! Ezután elkészítjük a körözöttet: a túrót​ elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés köménymagot is adunk hozzá, és összekeverjük. Ha a krumpli kihűlt, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket. Egy serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk a krumplikat, közben sózzuk, borsozzuk őket, és csipetnyi rozmaringgal is megszórjuk. Végül a körözöttet betöltjük a burgonyákba.
 

Körözöttel töltött burgonya.