Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 1 kg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 4 evőkanál tejföl
- ízlés szerint só, köménymag, rozmaring, bors
- egy evőkanál kókuszolaj
Elkészítés
Először is hámozzuk meg a krumplit, vágjuk félbe, és enyhén sós vízben főzzük meg! Ezután elkészítjük a körözöttet: a túrót elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a pirospaprikát, beletesszük az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés köménymagot is adunk hozzá, és összekeverjük. Ha a krumpli kihűlt, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejüket. Egy serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk a krumplikat, közben sózzuk, borsozzuk őket, és csipetnyi rozmaringgal is megszórjuk. Végül a körözöttet betöltjük a burgonyákba.