Nagyanyáink nagy előszeretettel készítették, pedig azt sem tudták, hogy ez egy gluténmentes süti. De mi már tudjuk! Készítsük el a családnak! Szinte biztos, hogy mindenki imádni fogja!
Nézzük is ezt a nagyszerű kukoricamálé desszert receptet!
Hozzávalók:
- 300 g kukoricaliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 2 db kefir (vagy natúr joghurt)
- 100 ml étolaj
- 150 g xilit
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, így könnyebb lesz a tésztája. A xilitet keverjük ki a tojásokkal, majd adjuk hozzá fokozatosan az olajat és a kefirt. Reszeljük bele a citromot, melyet előtte jó alaposan megsúroltunk. Zsírozzunk ki egy 20x30 cm-es tepsit, és öntsük bele a masszát. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és hőlégkeveréssel süssük a sütinket aranysárgára! Ha megsült, várjuk meg, míg a tepsiben kihűl, majd kockákra szeleteljük fel. Lekvárral a legfinomabb.
Ahány ház annyiféle szokás. Nincs ez másképp a receptekkel sem. Többféle recept létezik arra, amivel isteni kukoricamálé desszertet készíthetünk. Azonban az biztos, hogy a család imádni fogja. Az alábbiakban a kukoricamálé egy másik elkészítési módjával ismerkedhetünk meg.
Hozzávalók / 4 adag elkészítéséhez:
- 21 dkg kukoricaliszt (esetleg felesben búzaliszttel keverve)
- 1 db tojás
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 450 g tejföl (12%-os, vagy kefír)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál szilvalekvár (kemény)
- 1 csomag vaníliás cukor (szóráshoz)
Elkészítés:
A tojást keverjük ki a cukorral, sóval, olajjal és szódabikarbónával. Tegyük bele a kefírt és a lisztet is, majd keverjük simára az egészet. Ha esetleg egy kicsit keménynek érezzük, öntsünk hozzá egy pici tejet.
Ezt követően hagyjuk 15 percet pihenni, hogy a szódaportól kissé beinduljon a massza fellazulása.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, majd a tetejére lekvárt pötyögtetünk.
Ezután egy 180 Celsius fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor szórjuk meg vaníliás porcukorral.
Készen is vagyunk! Jó étvágyat!