Menü

Mik is azok a nyomelemek? Most kiderül!

Veress Máté - HillVital
2021. 10. 05. 13:37:00

A nyomelemek rendkívül fontosak az emberi szervezet számára, ezért megfelelő utánpótlásuk elengedhetetlen.

Érdemes tudnod, hogy az élő szervezet, legyen az növényi, állati vagy emberi, 4 főelemből áll.

Az oxigén, nitrogén, hidrogén és a szén. Valamint számos nyomelemből és ultranyomelemből tevődik össze. A főelemek teszik ki a szervezet 95%-át míg a nyomelemek nagyjából az 4%-át, az ultranyomelemek pedig az 1%-át.

A fő elemek építik fel az egész szervezetet.

A nyomelemek ebben nem nagyon vesznek részt, hanem egy másik hatalmas feladatuk van, mégpedig az életfunkciók szabályozása. Nézzük is most meg, hogy milyen nyomelemek vannak és részletezzük őket egyenként.


Kalcium:

A kalcium a szervezetben a legnagyobb mennyiségben jelenlévő nyomelem. Részt vesz bizonyos szövetek mint a csontok felépítésében. A sejten belüli mennyisége megszabhatja az izmok tónusát és az összehúzódás erejét. A hiányában kialakulhat a csontritkulás, vagy az angolkór. Ha alacsony a vér kalciumszintje, akkor epilepsziaszerű görcsök is létrejöhetnek.
 

Magnézium:

A magnézium a kalcium természetes ún. ellenanyaga a sejten belül. A sejten belüli mennyiségének az emelkedése izomellazulást, reflexkiesést illetve légzésgyengülést okozhat. Ajánlott naponta 160 és 680 mg között mennyiséget bevinni.
 

Vas:

A vas legfontosabb szerepe a hemoglobin képzésében van. De nagy szerepet tölt be az agyi ingerületátvivő anyagok szintézisében. A felszívódása és a működése nagyban függ a szervezet C-vitamin ellátottságától. Hiánya esetében vérszegénység, és legyengülés jöhet létre.

 

Foszfor:

A foszfor a kalcium anyagcseréjének a szabályozásában nagyon fontos valamint a fehérjeszintézist szabályozó nukleinsavak elengedhetetlen eleme. Érdekesség, hogy foszfor nélkül az élet sem jöhetett volna létre.
 

Kén:

A legfontosabb feladata a fehérjék térszerzésének a biztosítása. Szinte alig van a szervezetben olyan fehérje, ami nem tartalmaz ként. Szinte nem is fordulhat elő kénmentes táplálkozás, vagyis a hiányállapot kialakulása nagyon alacsony.
 

Réz:

A szerepe a vashoz kötött. A legfontosabb funkciója a vas hemoglobinba történő beépülésének a segítése. Vashiányos vérszegénység esetében a réz pótlása is fontos.
 

Nátrium és a kálium:

Ez a két anyag legfőképpen az ingerületvezetésben és a vér vegyhatásának szabályozásában nagyon fontos. A kálium hiánya akár súlyos izomgyengeséghez valamint szívelégtelenséghez vezethet. A nátrium hiánnyal elég ritkán lehet találkozni. Leggyakrabban akkor látni ilyet, amikor estrém mennyiségű vizet fogyaszt valaki és nincs kiegészítve sóval. Ez hányással és hasmenéssel szokott járni. Ez az állapot inkább a sivatagi körülmények között végzett fizikai igénybevétel miatt szokott kialakulni.

Az ajánlott napi nátrium bevitel 1-2 gramm. Káliumból kevesebb kell, mindössze 1 gramm.
 

Jód:

A jód a pjazsmirigy-hormonoknak a képzésében nagyon fontos. A hiányában pajzsmirigy-elégtelenség szokott kialakulni. A legjobb forrása a jódnak a tej, tejtermékek és a víz. A napi minimális mennyiség 0,1 mg.
 

Klór:

A klórnak nagy szerepe van a testnedvek pH-értékének a szabályozásában. A konyhasónak elég magas a klórtartalma, ezért ennek sem szokott gyakran kialakulni a hiánya.
 

Szelén:

A szelén a szervezet károsodását (vagyis öregedés, érelmeszesedés, daganatok kialakulása) elleni enzimrendszer egyik fontos eleme.
 

Cink:

A cink több enzimet is aktivál. Nagyon fontos a szerepe az inzulin működésében, a cukrok égetésében valamint a sejtek felszínén megtalálható hormonokat érzékelő receptorok működésében.
 

Kobalt:

Ezt a nyomelemet alig lehet kimutatni a szervezetből. Azonban nagyon fontos. A B12- vitamin részét képezi.
 

Króm:

A króm a zsírok valamint a szénhidrátok anyagcseréjében játszik nagy szerepet. A napi ajánlott mennyisége 20-25 mikrogramm.

Vannak még más nyomelemek is, azonban azoknak a jelentősége még ismeretlen a tudomány számára.

A legfontosabb nyomelemek az ember számára.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: fontos nyomelemek nyomelem nyomelemek
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.