Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A leggyakoribb veszélyes vegyi anyagok

2019. 03. 27. 14:16:00 Veress Máté - HillVital

A háztartásokban sok olyan vegyi anyag előfordulhat amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek.

Lehet észre sem veszed, hogy létezik. Most ezeket a mindennapos vegyi anyagokat ismerheted meg.

Ólom:
Az ólomnak sok negatív hatása van, mivel gátolja a stressz szabályozó hormonok felszabadulását. Az ólom festékekben található meg, de akár a régi ólomcsöveket keresztül is bejuthat a szervezetbe a víz által. Az a legegyszerűbb ha tisztított vizet fogyasztasz, de ajánlott még az egészséges étrend is. De ha megtudod, hogy régi ólomvezetékek vannak a házban, akkor mindenképpen érdemes kicserélni.

Arzén:

Az arzén sajnos nagyon sok daganatos betegséget okozott már. Nagyon negatív hatással van az anyagcserét és az immunrendszert szabályozó hormonokra is.
A talajba a növényvédő szerekkel kerül be, így pedig bejut a vízbe és az élelmiszerekbe is. Hatásos lehet ebben az esetben is a vízszűrő, valamint oda kell figyelni az élelmiszerek forrására is.

Higany:

A higany egy nagyon erős idegméreg ami nagyon rossz hatással van az agyra, valamint a hormonokra és a menstruációs ciklusokra is. Károsítja a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeit.  A legkönnyebben a tengeri élőlények által és a széntüzelésű erőművek által juthat be a szervezetbe. Vagy ne fogyassz tengeri halakat vagy nagyon járj utána a forrásnak ahonnan beszerzed.

PFC:

Elsősorban is a pajzsmirigyre van negatív hatással, de okozhat meddősségel is mindkét nemnél. Sajnos a PFC az edények teflonrétegében is jelen van valamint a ruhákban, kárpitokban, szövetekben, szőnyegekben és még sok ruhában. Az élelmiszerek csomagolóanyagai is tartalmazzák. A teflonbevonatú termékeket kerülni kell, már van megoldás erre is.
Foszfát peszticidek:

A bomlástermékeik sokkal alacsonyabb nemi hormonszintet eredményeznek valamint a terhes nőknél megnöveli a vetélés esélyét. Nagyon sok rovarirtóban megtalálható, éppen ezért csakis természetes rovarirtó szereket érdemes használni.

 

A leggyakoribb veszélyes vegyi anyagok.

Tartalomhoz tartozó címkék: vegyi anyagok vegyi anyagok listája