Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

A legjobb vitaminforrások!

A legjobb vitaminforrások!

Sági Zsolt - HillVital
2019. 05. 23. 15:14:00

Ha szeretnénk vitaminokat bejuttatni a szervezetünkbe, anélkül, hogy különböző étrend-kiegészítőket szednénk, akkor érdemes tisztában lenni a legjobb vitaminforrásokkal.

A legtöbb étrend-kiegészítővel nincs semmi gond, azonban a helyes táplálkozást nem helyettesíti semmi.

Ezért nézzük, hogy mik állnak a rendelkezésünkre ha legjobb vitaminforrásokat keressük:

Mogyoró: B1-vitamint tartalmaz. Idegerősítőnek is nevezik a mogyorót, mivel a B1-vitamin az idegrendszerre hat. E nélkül a szervezet nem képes a szénhidrát lebontására, és a sejtek energiaforrás nélkül maradnak. Más forrása még az élesztő és a búzacsíra.

Hal: Gazdag omega-3 zsírsavban, valamint gazdag még A-vitaminban, ami nélkülözhetetlen a látáshoz, a bőr szépségéhez, és fontos a fogak és a csontok felépítésében is. Valamint a szív egészségéhez is hozzájárul.

Teljes kiőrlésű gabona: B3-vitamint tartalmaz, ami energiával látja el a testet, és erősíti az idegrendszert, illetve az izmokat. Megtalálható még a húsfélékben is.

Sajt: A sajt tartalmaz B2-vitamint, aminek fontos szerepe van az anyagcsere-folyamatok optimális működésében, valamint segíti az emésztést, a táplálékok megfelelő hasznosítását és átalakítását energiává.

Máj: B6-vitamint tartalmaz, aminek fontos szerepe van a vörösvértest képződésben, részt vesz az elraktározott energia felszabadításában. A májat tartják a B6-vitamin legbiztosabb forrásának.

Szója: B5-vitamint tartalmaz, aminek hiányában túlzott álmosság, izomfájdalmak és kimerültség alakulhat ki. Ha ezeket el akarjuk ezt kerülni, akkor fogyasszunk minél több szójából készült ételt, májat és tojássárgáját.

Sárgarépa: A sárgarépa B13-vitamint tartalmaz, ami megvéd a májműködési zavaroktól, és lassítja az öregedést is. Emellet még bővelkedik A-vitaminban is.

Tojás: Niacint tartalmaz, ami a bőrszövet védelmi vitaminja. Fontos szerepe van a zsírok és a szénhidrátok feldolgozásában és a növekedésben is. Megtalálható még a májban is.

A legjobb vitaminforrások

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!