Januárban számos zöldség és gyümölcs érhető el, amelyek segítenek abban, hogy egészséges maradj az év első hónapjában.
A következők közül néhányat érdemes fogyasztani:
Alma: Az alma jó forrása a rostnak, ami segít az emésztésben, javítja a bélműködést, és csökkenti a székrekedés kialakulásának esélyét.
Az alma magas C-vitamin és flavonoid tartalmának köszönhetően segít a szervezetnek a betegségekkel szembeni védekezésben.
Az alma magas pektin tartalmának köszönhetően segít csökkenteni a vér koleszterinszintjét.
Káposzta: Magas C-vitamin tartalma miatt segít a szervezetnek a betegségekkel szembeni védekezésben.
Cékla: A cékla jó forrása a vasnak és folsavnak, amelyek jótékony hatással vannak a vérképző rendszerre és segítenek a vérnyomás szabályozásában.
A céklának magas a káliumtartalma ezért segít fenntartani a szív egészséges működését és csökkenti a stroke kialakulásának esélyét.
A cékla magas rosttartalmának köszönhetően jótékony hatással van az emésztésre és az emésztőrendszer egészségére.
Hagyma: Magas a C-vitamin és flavonoid tartalma ezért pedig segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
Karalábé: Magas a rosttartalma, jótékony hatással van a bélrendszerre, valamint magas C-vitamin tartalmának köszönhetően segít a szervezetnek a betegségekkel szembeni védekezésben.
Körte: Magas rosttartalma miatt jótékony hatással van a bélrendszerre, valamint vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag.
Burgonya: Ennek is rendkívül magas a rosttartalma, jótékony hatással van a bélrendszerre, valamint magas a C-vitamin tartalma is, segít a szervezetnek a betegségekkel szembeni védekezésben.
Rebarbara: Rendkívül magas a C-vitamin és a rosttartalma így hatással van a bélrendszerre, valamint segít a szervezetnek a betegségekkel szembeni védekezésben.
Sárgarépa: A sárgarépa rendkívül gazdag A-vitaminban, amely jótékony hatással van a látásra, valamint hozzájárul a bőr, a nyálkahártyák és a nyirokrendszer egészségének fenntartásához.
A sárgarépa értékes forrása a béta-karotin nevű pigmentnek, amely a szervezetben A-vitaminná alakul át. A béta-karotin segít megelőzni a szembetegségeket, mint például a makuladegenerációt és a szürkehályogot.
A sárgarépa magas rosttartalmának köszönhetően segít az emésztés javításában, valamint csökkenti a székrekedés kialakulásának esélyét.