Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Lencsefasírt zöldségkörettel

2021. 01. 03. 16:16:00 Veress Máté - HillVital


Mindössze 90 perc alatt elkészíthető ez az étel.

 

Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükségünk, ha 4 személyre szeretnénk elkészíteni:



-  4 evőkanálnyi zabpehely
-  1,5 csészényi vörös lencse (2dl-es csésze)
-  2 db babérlevél
-  só
-  1 csokor petrezselyem (apróra felvágva)
-  gluténmentes zsemlemorzsa (1 csésze, 2dl-es)
-  3 sárgarépa (vágjuk kockára)
-  2 sütőtök (vágjuk kockára)
-  3 evőkanál szűz olívaolaj
-  1 mokkáskanálnyi kakukkfű
-  1 mokkáskanálnyi fehérbors

 

Áztassuk be a lencsét pár órára! Ezek után tegyük fel főni babérlevéllel és sóval ízesített vízben. Csak kevés sót tegyünk a vízbe. Amikor megpuhult, szűrjük le, és a felét daráljuk le. Öntsük fel a zabpelyhet pont annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük meg. Ha megfőtt a zabpehely, keverjük össze a darált és az egészben hagyott lencsével, valamint tegyünk hozzá egy kis petrezselymet és egy csipetnyi sót. A kapott püréből formáljunk fasírtot, és hempergessük meg zsemlemorzsában. Tegyük a fasírtokat egy olajjal kikent tepsibe, és süssük 20 percig 180 Celsius- fokon. Pirítsuk meg a sárgarépát és a sütőtököt egy kis kókuszolajon, majd engedjük fel egy kevés vízzel, és pároljuk meg. Kakukkfűvel és fehérborssal ízesíthetjük, majd a kisült lencsefasírtokkal tálaljuk.
 

Lencsefasírt recept.