Mindössze 90 perc alatt elkészíthető ez az étel.
Nézzük is, milyen hozzávalókra van szükségünk, ha 4 személyre szeretnénk elkészíteni:
- 4 evőkanálnyi zabpehely
- 1,5 csészényi vörös lencse (2dl-es csésze)
- 2 db babérlevél
- só
- 1 csokor petrezselyem (apróra felvágva)
- gluténmentes zsemlemorzsa (1 csésze, 2dl-es)
- 3 sárgarépa (vágjuk kockára)
- 2 sütőtök (vágjuk kockára)
- 3 evőkanál szűz olívaolaj
- 1 mokkáskanálnyi kakukkfű
- 1 mokkáskanálnyi fehérbors
Áztassuk be a lencsét pár órára! Ezek után tegyük fel főni babérlevéllel és sóval ízesített vízben. Csak kevés sót tegyünk a vízbe. Amikor megpuhult, szűrjük le, és a felét daráljuk le. Öntsük fel a zabpelyhet pont annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük meg. Ha megfőtt a zabpehely, keverjük össze a darált és az egészben hagyott lencsével, valamint tegyünk hozzá egy kis petrezselymet és egy csipetnyi sót. A kapott püréből formáljunk fasírtot, és hempergessük meg zsemlemorzsában. Tegyük a fasírtokat egy olajjal kikent tepsibe, és süssük 20 percig 180 Celsius- fokon. Pirítsuk meg a sárgarépát és a sütőtököt egy kis kókuszolajon, majd engedjük fel egy kevés vízzel, és pároljuk meg. Kakukkfűvel és fehérborssal ízesíthetjük, majd a kisült lencsefasírtokkal tálaljuk.