Menü

Mit is lehet tenni és mit nem, a letapadt izmok ellen?

Veress Máté - HillVital
2021. 04. 16. 09:27:00

Letapadt izom esetén görcsösséget és kötöttséget is érezhetsz és ez bármelyik izomcsoportot érintheti terheléstől vagy genetikai hajlamtól függően.

Ha túl sok egyoldalú vagy berögzült mozgást végzel mint a cipekedés, vagy statikus terhelés akkor jön létre. A stressz is sokat hozzájárul a kialakulásához. A legtöbb esetben olyan helyi problémákkal jár mint a hát, váll és nyakfájdalom, zsibbadás vagy érzéskiesés. Ha egy mélyebb izomcsoportot érint ez a probléma, akkor megakadályozhatja a vér oxigéndús áramlását valamint a tápanyagok megfelelő felszívódását a testben.

Általában az emberek 80%-a csak hozzászokik a fájdalomhoz  és együtt élnek vele, viszont ez egyáltalán nem jó ötlet.

Ha csavarod a törzsedet, akkor az jó érzés lehet egy egészséges embernek. Annak viszont nem ajánlott aki sérvvel küzd. Nem szabad előre hajolni nyújtásként, mert a sérv tovább nőhet.

A merev lábas felhúzás még egy egészséges embernek is megterhelő lehet, akkor nem jól csinálod ha fáj közben a derekad.

Egy izomletapadás esetén nagyon fontos a nyújtás. Ilyenkor négykézláb előre kell csúsztatni a kezeidet, nyújtani kell a derekat és a vállat is. Ezután nyújtózz 2 kézzel és 2 lábbal fél percig. Minden másodpercben nyújtsd az izmaidat.

Nagyon fontos a gyógymasszázs egy izomletapadás esetében. A rendszeres testmozgás sem maradhat el.

Most néhány tanács, hogy mit ne tegyél!

Ne alakíts ki más életmódot! Sok ember ha valamilyen fájdalma van, akkor szinte meg se mozdul, hogy ne erősödjön a fájdalom. Ilyenkor más életmódot alakítanak ki és nem veszik igénybe a fájdalmas testrészt. Ez nem jó döntés.

Ne foglalkozz későn a problémával! A letapadt izmok általában automatikusan görcsbe szoktak rándulni. Minél később foglalkozol a problémával, annál nehezebb lesz meggyógyulni.

Nem csupán tüneti kezelést kell alkalmaznod! Egy gyógyszertől nem fogsz hirtelen meggyógyulni, csak egy kis időre képes csillapítani vagy elmulasztani a fájdalmat. Ez csak tüneti kezelés.  

Ezeket iktasd be mindenképpen!

 

Nagyon fontos a masszázs! Azokat az izmokat amelyek már több hete vagy hónapja letapadtak, nem egyszerű helyrehozni. Egy megfelelő masszázs nagyon sokat jelenthet, de persze nem rögtön hanem több alkalom után.

Mozogj rendszeresen! A letapadt izmok ellen sokat használ a rendszeres mozgás. Nem szabad persze túlterhelni az adott testrészt, de fontos neki a mozgás.

 

A letapadt izom lazítása nagyon fontos. Nagyszerű lehet a hasizom erősítése. Hajlított lábbal végezz haspréseket a lapocka alsó részéig. A plank is nagyon jó lehet mivel az az egész törzsizomzatot fejleszti. Ajánlott még a homorítás is, de ne a nyakadból rángasd magadat, mert az nem hatásos. Az egyszerű nyújtás is hasznos. Négykézlábról csúsztasd előre a kezeidet, ez jó a deréknak és a vállaknak is.
 

A letapadt izom tornát képezi a gyógytorna, a gyógymasszázs és a hydroterápia is. A fáradt és letapadt izmoknak a lazításában nagyon sokat képes segíteni a már említett gyógymasszázs. Lehet még alkalmazni masszázshengert is, hogy az izompályák lazuljanak. Ez nem masszázsnak felel meg, ez egy manuális technika, hogy az összetapadt és megrövidült izmok helyrejöjjenek. A legjobban azoknak ajánlott akik egész nap a számítógép ülnek vagy nagyon sokat ülnek a munkájuk során. A gyógytorna nagy segítséget jelent még az izomgörcsök kialakulása ellen is. Segíti erősíteni az izmokat is.

Használj te is gyógynövényes balzsamot! A gyógynövényes termékek nagyon sokat tudnak segíteni a mozgással és a masszázzsal együtt. Ez a hármas segíthet neked is.

Letapadt izom torna

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Karácsony 2021
Közeleg a szeretet ünnepe, a Karácsony! Ha te is szeretnéd meglepni szeretteidet, akkor a legjobb helyen jársz, hiszen a legnagyobb ajándék az egészség! Értesülj karácsonyi akciónkról és ajándékozz te is egészséget karácsonyra!
 
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.