Barion Pixel
Menü

Létezik megoldás pikkelysömörre is!

hillvital.hu
2022. 03. 23. 15:28:00

A pikkelysömör nem egy egyszerű kiütés, ami külsőleg kezelve örökre eltüntethető.

A pontos diagnosztizálás elengedhetetlen, hiszen belgyógyászati probléma lévén komoly szervi gondok húzódhatnak meg a háttérben. 

Az első lépés a szakorvos felkeresése. Egy vállrándítással nem lehet elintézni a kórkép megalkotását, hiszen annak súlyos következményei lehetnek, a félre kezeléstől kezdve, a nem megfelelő hatékonyságú szerek alkalmazásáig. A pszoriázist immunológiai gyulladás váltja ki, melynek lefolyása krónikus, s mely nem fertőző, azaz nem veszélyezteti a közvetlen környezetet. A bőrfelszínen megjelenő vöröses színárnyalatú, fehéren hámló plakkok, és papulák miatt nevezték el pikkelysömörnek, utalva hámló tulajdonságára.

A bőrgyulladáshoz nem egyszer fájdalmas ízületi panaszok is társulnak.

A viszketés nem általános, ritkán jelentkezik, bár az akut fellángolások esetén sűrűbben előfordul. A kórkép tipikusan multifaktoriális, hiszen több tényező együttesen alakítja ki a betegség megjelenését. A diagnosztizálás, Az azonosítás gyorsan lezavarható, hiszen a plakkok minden esetben szinte ugyanazokon a helyeken alakulnak ki: a könyökökön, a térdeken, a hajas fejbőrön, vagy épp a talpakon. A terápia nagyjából, az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint a helyi kezelésre korlátozódik, azaz a pikkelyeket hámlasztó készítmények segítségével kell eltüntetni.

A pikkelysömör kiválóan kezelhető aloe vera tartalmú krémmel.

Az aloe vera pozitívumairól biztosan hallottál már. Nem véletlen, hogy sokan csoda növénynek is nevezik, utalva fantasztikus tulajdonságaira. Kívülről alkalmazva hihetetlenül gyorsan beindítja a sebgyógyulást, elősegítve a foltok nyomtalan eltüntetését. Belsőleg is érdemes használni, hiszen fogyasztásával mérsékelhetőek a gyulladásos panaszok, és orvosolhatóak a láthatatlan problémák is. Igaz a pikkelysömörre csak határozottan súlyos esetben kínálnak belsőleg adható gyógyszereket, az aloe verat, azonban kockázat nélkül alkalmazhatod, sikerrel. Külsőleg nyugtatja a bőrt, támogatja a hámosodást, és a sebgyógyulás folyamatát is lerövidítheted vele. Magával a növénnyel is kezelheted magadat, de a legjobb, ha valamilyen kombinált, aloe vera tartalmú készítményt választasz.
 

Megoldás pikkelysömörre.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!