Lúgosító zöldségek 8. rész
Paradicsom
Mire jó a paradicsom? Rengeteg likopint és antioxidánst tartalmaz, segíti a szívműködést. Emellett pedig még lúgosító hatású is. Savasítónak hihetjük, mert csakúgy, mint a citrom, a savanyúságot érző ízlelőbimbóinkat ingerli, ám szervezetünkben mégis lúgosító hatású.
Paprika
Mindegy, milyen színűt választunk, segítjük vele szervezetünk lúgosítását. A sárga, a zöld és a piros paprika is nagyon egészséges, könnyen beleilleszthető a legtöbb ételbe. Vöröshagymával és fokhagymával egy kevés olívaolajon párolva remek köret. Több jótékony hatása van, de remek C- és A-vitaminforrás is.
Retek
Ha retket választunk reggelire, garantáltan jót teszünk a szervezetünknek. Rákmegelőző hatású, emésztéssegítő, és a szív egészségéért is felelős. Méregteleníti a szervezetet, egyensúlyban tartja a vérnyomást és a vércukorszintet.
Ne feledjük, ezek a zöldségek remek alapot adnak egy lúgosító diéta kialakításához. Minél többet fogyasztunk belőlük, annál inkább érezni fogjuk jótékony lúgosító hatásukat. A legfontosabb a megfelelő egyensúly megtalálása, s ne zárjuk ki az egyéb vitaminokat és tápanyagokat tartalmazó ételeket se. Együnk minél sokszínűbben, és építsük be étrendünkbe a lúgosító alapanyagokat is. A zöldleveleseket a legjobb nyersen vagy zöldturmixokban fogyasztani.
Legközelebb lúgosító gyümölcsöket és fűszereket is megismerhetünk.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
