Menü

A magas húgysavszint okozta problémákról

Sági Zsolt - HillVital
2020. 03. 23. 15:49:00

A beteg, ha vérvétel után böngészi a leleteit, találkozhat egy olyan kifejezéssel, hogy húgysavszint.

Nézzük, mit takar e kifejezés!

Először is nem árt tisztázni, hogy a húgysavnak milyen hatása van a szervezetünkre. A húgysav alapvetően antioxidáns hatású, azonban ha egy bizonyos mértéket meghalad, akkor már gyulladáskeltő hatása van. Hatására fokozódik az oxigéngyökök képződése, így az érelmeszesedés kialakulásában döntő szerepe lehet.

Azt már régóta tudjuk, hogy a magas húgysavszint és az ízületi gyulladás között összefüggés van. Ez a köszvény nevű betegségben nyilvánul meg. Arról azonban kevesebben tudunk, hogy más betegségekben is gyakran mérhetünk magasabb húgysavszintet.

Például az elhízott, túlsúlyos, magas vérnyomásos betegeknél, a magas koleszterin- vagy trigliceridszinttel rendelkezőknél, valamint a cukorbetegeknél.

Ezek az állapotok önmagukban is fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, de magas húgysavszinttel párosulva még inkább. A kölcsönhatás oda-vissza is igaz; tehát a magas húgysavszint, vagyis a köszvény mellett tízszer gyakoribb a magas vérnyomás kialakulása.

Ugyanakkor hipertónia vagy szívkoszorúér-betegségben a köszvény háromszor gyakrabban fordul elő. Ez az összefüggés elsősorban azzal magyarázható, hogy magas vérnyomás és cukorbetegség esetén a vese vérellátása, érrendszere károsodik, emiatt a húgysav kiválasztása zavart szenved, és felhalmozódik a szervezetünkben.

Összefoglalva: a húgysavszint, valamint a szív- és érrendszeri betegségek között jelentős összefüggés mutatható ki. Ha túlsúllyal párosul a magas húgysavszint, fogyással jelentősen javíthatunk a helyzeten. Az alkohol fogyasztását kerülni kell!

Az étrend változtatásával sokat tehetünk a csökkentésére: fekete szeder, áfonya, valamint növényi eredetű ételek, zöldségfélék, gyümölcsök, tojás. Kerüljük a purintartalmú ételeket: belsőségek, lóhús, szardínia, hekk, tonhal, pisztráng.

Húgysavszint okozta problémák.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
Erősödő ízületi panaszok a hideg időben
A hideg, illetve hűvösebb idő beköszöntével megszaporodnak az ízületi panaszok száma. Ha téged is érdekel, hogy ennek milyen oka lehet, valamint mit lehet ez ellen tenni, akkor ezt ingyenesen letölthető kis-könyvünkből megtudhatod!
 
Tartalomhoz tartozó címkék: húgysav húgysavszint ⤷Betegségek
Ingyenes szállítás 24 óra alatt
Kényelmes világot élünk, de a szállítási költségekre mindannyian érzékenyek vagyunk. Senki sem szereti a plusz vagy netán a bújtatott költségeket megfizetni. Mivel mi magunk sem szeretünk külön szállításért fizetni, ezért mi sem követelhetjük meg gyógynövénykedvelőinktől. Így hát nálunk szállítási költség nincs, és másnapra visszük a csomagod!
Természetes összetevők
Legfontosabb irányelveink egyike, hogy olyan formában közvetítsük a természetben fellelhető gyógynövényeket, hogy a legkevesebb mértékben sem tartalmazzon oda nem illő, káros segédanyagokat, mint pl.: mesterséges színezéket, kőolajszármazékot, parabént, illatanyagot, stb. Termékeink magas, gyógynövényes hatóanyag tartalommal és illóolajokból készülnek, mellékhatások nélkül.
100% pénz visszafizetési garancia
Szilárd meggyőződésünk, hogy a gyógynövények működnek. Ám mégis eljöhet az a pillanat, amikor valami félre csúszik, amikor már nem elég a szakértelmünk, vagy egyszerűen elégedetlen vagy. Ahogyan Hippokratész is mondta, ha már segíteni nem tudunk, akkor legalább ne ártsunk. Bármit is vásárolj, ha bármi okból kifolyólag elégedetlen vagy, akkor jelezd 30 napon belül, és a teljes vételárat visszafizetjük!
Ügyfélszolgálat: INFO@HILLVITAL.COM 06 30 838 4363
94% vevői elégedettség
Nem az üzleti fogásoktól lesz elégedett a vásárló, hanem a hasznos, jól működő, kiváló minőségű készítmények használata során szerzett tapasztalatoktól. A HillVital vásárlók elégedettségi mutatója évek óta 94% felett van. Folyamatosan érkeznek felhasználói visszajelzések, melyek közül mindegyik megjelenik, mindegyiket valós felhasználók írnak, amelyeket cseppet sem cenzúrázzuk.
Szakértői tanácsadás
Mi is annyira szeretnénk, hogy sikereid legyenek, akárcsak te! Közös érdek, hiszen, ha nem vagy elégedett, akkor elhagysz minket. Ezért igyekszünk minden segítséget megadni, amire csak szükséged lehet, hogy kielégítő eredményeket érj el. Tanácsra van szükséged? Felhasználással kapcsolatos kérdésed van? Segítenél valakinek, de nincs kihez fordulni? Ha vásároltál, ha nem, keress bátran! Nincs óradíj vagy ilyesmi…
Megbízható vállalkozás
Emberek vagyunk, nem ígérhetjük, hogy soha, semmi baki nem fog történni. Előfordulhat, hogy csúszik a szállítás, valami kimaradt, stb. Viszont a különbség a jó és rossz ember között az, hogy a jó emberek vállalják a felelősséget, és így vagy úgy, de helyrehozzák a hibát. Azt nyugodt szívvel ígérhetjük, hogy történjék bármi, aggodalomra semmi ok, megoldjuk!
Ismerj meg minket

Keresés

AJÁNDÉK - HALÁLOS BIZALOM

Feliratkozás
Feliratkozásodért cserébe megajándékozunk a Magyar Termék Nagydíj nyertes könyvünk, elektronikus változatával, a Halálos Bizalommal.