Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Így használd a magnéziumot és kalciumot!

2024. 06. 13. 08:46:00 Hillvital.hu

Sajnos csak kevesen tudják, hogy a kalcium és a magnézium nagyon hatásosan kiegészítik egymást.

 

Hogy a legtökéletesebben tudja a szervezet hasznosítani, ezért érdemes a magnézium kalcium egyszerre történő fogyasztása.

Az évezredek során a szervezet megtanulta a kalciumot hatékonyabban tárolni mint a magnéziumot. A modern ember sokkal több kalciumot visz be mint magnéziumot bár még így is elmarad az ajánlott mennyiségtől. A magnézium nagyon sok biokémiai folyamat szabályozásában vesz részt. Nagyon fontos arra odafigyelni, hogy a magnézium és a kalcium megfelelő mennyiségben legyen a szervezetben. 

 

A magnéziumnak nagyon fontos szerepe van a szervezet energiaellátásában.
 


A magnézium elősegíti a cukor, a zsír, a fehérje és a nukleinsavanyagcserét. A kalcium az izmok összehúzódásáért felel, a magnézium pedig az izmok ellazulásáért. Optimális esetben kétszer annyi kalciumnak kell lennie a szervezetben mint magnéziumnak. Sajnos nem valami kellemes ha az egyensúly felborul a 2 anyag között. Akár létrejöhetnek izomgörcsök is. 

 

Milyen hatással rendelkezik a kalcium és magnézium együtt szedése

 

Csont- és izom egészség: A kalcium a csontok és fogak építőköve, és nélkülözhetetlen az erős csontok fenntartásához. A magnézium szintén fontos a csontok egészségéhez, és szerepet játszik az izomösszehúzódásokban. Ezek az ásványi anyagok együttműködnek a megfelelő izom- és csontfunkciók fenntartásában. A kalcium és a magnézium nem csupán a vázizmot, az erek valamint a belső szervek falát is és a szívizmokat is befolyásolja. Segíti a csontképzést is a magnézium. A csontképző sejtek működését is befolyásolja. A magnéziumhiány hozzájárul a csontritkulás kialakulásához is. 

 

Szív- és érrendszeri egészség: A kalcium szerepet játszik a szívizom kontrakciókban, míg a magnézium fontos a szívritmus szabályozásában. A kalcium magnézium együtt segíthet a szív- és érrendszeri problémák megelőzésében.

 

Idegrendszeri működés: Mind a kalcium, mind a magnézium kulcsfontosságú a normális idegrendszeri működéshez. A magnézium részt vesz az idegsejtek közötti jelek továbbításában, míg a kalcium fontos a neurotranszmitterek kibocsátásához és az idegsejtek ingerlékenységének szabályozásához.

 

Izomműködés: A magnézium szükséges az izmok megfelelő működéséhez és az izomgörcsök megelőzéséhez. A kalcium szerepet játszik az izomösszehúzódásokban.

 

Anyagcsere: Mind a kalcium, mind a magnézium szerepet játszik az anyagcsere folyamatokban, például a glükózanyagcsere szabályozásában.

 

A kalcium a vékonybélből szívódik fel, innen a véráramba jut aztán pedig a csontokba. A kalciumnak kulcsszerepe van a D-vitamin felszívódásában, tehát ez azt is jelenti, hogy megfelelő mennyiségnek kell jelen lennie a kalciumból és D-vitaminból is a szervezetben.


 

A túlzott kalcium a magnézium felszívódását is akadályozhatja, így pedig hiába viszünk be nagy mennyiségű magnéziumot, nem tudja a szervezet felhasználni.

Használd egyszerre a magnéziumot és kalciumot! A kevesebb mennyiségben bevitt magnézium nem csupán önmagára jelenthet veszélyt, hanem a kalcium felhasználására is. Még akkor is kialakulhat ha nagy mennyiségű kalciumot szedünk. Ennek köszönhetően a magnézium és kalcium szedése egyszerre rendkívül fontos.
 

A HillVital CalMag + D3-ban a kalcium magnézium egyszerre található meg megfelelő összetételben, sőt még D-vitamint is tartalmaz ami még jobb hatást biztosít. Próbáld ki te is!
 

magnézium kalcium egyszerre