Barion Pixel
Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Majonéz készítése

Majonéz készítése

Sági Zsolt - HillVital
2020. 05. 04. 14:35:00

A majonéz sokak kedvence, melyet nem csak a boltban vásárolhatunk meg, hanem házilag is elkészíthetünk.

A majonézalapú salátákhoz a házilag készített majonéz a legízletesebb.

Ismerkedjünk meg a recepttel, nézzük is meg a házi majonéz összetevőit!


Hozzávalók:

- 2 tojássárgája

- 1/3 tk nyírfacukor

- 1 tk mustár

- 1,5 tk citromlé

- 200 ml olaj
 

Elkészítése:

A majonéz készítése előtt a tojásokat 1-2 órával ki kell venni a hűtőből. Az olajat is szoba hőmérsékleten kell tartanunk. A jó majonéz készítésének titka, hogy a két összetevő (tojás, olaj) egyforma hőmérsékletű legyen. Ha nem egyforma, akkor nem fog összeállni.

Csak friss tojásokat használjunk, amelyeket alaposan mossunk meg. Tegyük bele a robotgépbe a tojássárgákat, majd lassan adagoljuk hozzá az olajat. A házi majonéz titka, hogy az olajat nem tanácsos túl gyorsan adagolni a tojássárgájához. Eleinte cseppenként, majd vékony sugárban adagoljuk. Közben folyamatosan keverjük a robotgéppel. Ha nem elegyedne, akkor egy kávéskanálnyi forró vizet adjunk hozzá, s a majonéz be fog sűrűsödni. Ha mégsem veszi fel a tojás az olajat, még mindig megmenthetjük, ha habosra vert tojássárgáját adunk a masszához. A majonézt csak akkor fűszerezzük, ha már összeállt. Beletesszük a pici sót, cukrot, mustárt. Végül hozzáadjuk a citromlevet.

A jó majonéz vaj állagú, világossárga, kissé édeskés. A házi majonéz a hűtőszekrényben egy csavaros üvegben hetekig eláll.

 

Majonéz készítés házilag.

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!