Menü
ITT JÁRSZ A WEBÁRUHÁZBAN: > KEZDŐLAP >

Mitől egészséges a mandulatej?

Mitől egészséges a mandulatej?

Sági Zsolt - HillVital
2020. 05. 04. 15:22:00

Azok, akik tejérzékenyek, és nem isznak tehéntejet, a mandulatej egy jó választás.

Mielőtt mandulatejet vásárolunk, nézzük meg a címkéjét, lehetőleg minél kevesebb legyen benne az adalékanyag és a tartósítószer. Azt is jó tudni, hogy a mandulatej jóval kevesebb proteint és kalciumot tartalmaz, mint a tehéntej. Mégis rendkívül egészséges. De mitől?

A mandulatej nem tartalmaz laktózt.

A szakemberek szerint hazánkban két-három millió ember szenvedhet laktózérzékenységben. Ez azt jelenti, hogy nehézségeik vannak a tehéntej megemésztésével. Így a mandulatej számukra egy kiváló, laktózmentes alternatíva lehet a tej helyettesítésére.

Segít a testsúlycsökkentésben.

Egy csésze mandulatej jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a tehéntej.

Egészségesen tartja a szívünket.

A mandulatejben nincs koleszterin és telített zsír. Kevés benne a nátrium, viszont tartalmaz egészséges zsírokat (pl. omega-3 zsírsavat). Ezek segítenek megelőzni a magas vérnyomást és a szívbetegségeket.

Ragyogóan tartja a bőrünket.

A mandulatej bőven tartalmaz E-vitamint és olyan antioxidánsokat, amelyek szükségesek a bőrünk egészségéhez.

Nem emeli a vércukorszintet.

A mandulatej nem tartalmaz sok szénhidrátot, vagyis nem emeli jelentősen a vércukorszintet. Így csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Alacsony glikémiás indexe miatt a testünk a benne található szénhidrátokat energiaként hasznosítja.

Erősíti az izmokat.

Bár a mandulatej csak kevés proteint tartalmaz, viszont magas a B-vitamin-tartalma, gazdag vasban és riboflavonban. Ezek szintén fontosak az izmok növekedéséhez.

Nem igényel hűtést.

A mandulatejet nem kell hűtőben tárolni. Tökéletesen finom szobahőmérsékleten.

Mandulatejet mi is készíthetünk. A mandulát finoman meg kell őrölni, vízzel elkeverni egy keverőtálban, majd leszűrni egy szűrővel, és már fogyaszthatjuk is. 

A mandulatej egészségügyi hatásai

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés