Hasznos tippek a másnaposság elkerülésére
Néhány jó tanács, hogy elkerüljük a másnaposság okozta kellemetlen tüneteket:
A másnaposság megelőzése nagyon fontos. Előtte enni kell, üres hassal ugyanis nem tud felszívódni az alkohol. Így hamar a véráramba kerül, hamarabb fejbe vág. Főleg vitamindús ételeket, teljes kiőrlésű pékárut fogyasszunk!
Két pohár alkohol között nem árt egy-egy pohár tiszta víz.
Az alkohol ugyanis elvonja a vizet a szervezetből, így az ember még szomjasabb lesz, még többet iszik. Annál rosszabb lesz a másnap!...
Kerüljük a koktélokat! Az italok keverése hamarabb megárt.
Az sem mindegy, hogy milyen alkoholt fogyasztunk.
Az olcsó kutyulékok még ártalmasabbak. Ha valaki viszontlátja az elfogyasztott italt, jobban jár, legalább nem a májának kell megbirkóznia vele!
Lefekvés előtt még érdemes bevenni 250 mg B1 vitamint, valamint tanácsos egy nagy pohár vizet elfogyasztani.
Lehetőleg olyan ételeket együnk és igyunk, amitől nem fordul ki a gyomrunk.
Esetleg kovászos uborka, banán, könnyű zöldséges ételek, levesek, citromos limonádé, savanyú káposzta leve, kefir, szódabikarbónás víz.
A savasságot ellensúlyozni kell!
Igyunk bőven vizet, de most tényleg. Vegyünk be C-vitamint, ami segít a májnak a lebontásban. Vannak, akik egy jó erős kávéra esküsznek. Fogyaszthatunk másnaposság ellen gyógyteákat is: citromfű, csipkebogyó, gyömbér. A lényeg, hogy lassan, kortyolgatva igyuk!
Hasznos lehet illóolajok párologtatása is:
ánizs-, borsmenta- vagy citromolaj. Ezek nyugtatólag hatnak, csak arra kell figyelni, hogy az émelygés elkerülése végett olyan távolságra kell elhelyezni a szobában, ahol nem zavaró az intenzív párolgás. Nem árt a friss levegő sem, de van, aki sötét szobában, jéggel a fején csendben várja, hogy elteljen a „másnap”…
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
