Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató Elfogadom
Menü

Érdemes odafigyelni a megfelelő mosási hőmérsékletre!

hillvital.hu
2022. 11. 21. 13:22:00

Manapság a szuper mosógépekkel gyerekjáték a mosás azonban érdemes odafigyelni a megfelelő mosási hőmérsékletre is!

 

Ezek a gépek automaták, a mosóporok intelligensek, de hogy mit hány fokon kell mosni, azt nem tudják. Azt bizony nekünk kell jól tudni! Cikkünkből kiderül, hogy hány fokon moss, hogy a különböző ruhadarabok tiszták, de mégis épek maradjanak.
 

Ha a hőfokot magasabbra veszed, elpusztulnak a bacilusok.
 

Ha a hőfokot lentebb tekered, kevesebb áramot használsz, ráadásul kíméled a szöveteket. Olykor érdemes megnézned a ruhákon lévő címkét, az is ad némi támpontot.

A következőkben átnézzük, mit milyen hőfokon érdemes mosni!

Selyemruhákat, blúzokat nem szabad gépben mosni. Csak kézzel öblítsd át! A most következő videóban hasznos mosási tippek várnak. Érdemes végignézned.
 


A fehér ruhák mosása hány fokon ajánlott?
 "A fehér ruhákat hány fokon kell mosni?" Ez az egyik leggyakoribb kérdés. Ha téged is érdekel, hogy hány fokon mossuk a fehér ruhákat, akkor ez a rész kifejezetten neked szól. Sokan azt gondolják, hogy a vegyi tisztítás lehet a legjobb a fehér ruháknak, de jobb az otthoni mosás. Egy minőségi pamut inget 40 fokon kell mosni, viszont érdemes ellenőrizni a ruha mosási útmutatóját. Még az is fontos, hogy a fehér ruhákat nem szabad együtt mosni színesekkel.

 

Ágyneműt hány fokon kell mosni? Az ágynemű mosása mindig 60 vagy 40 fokon kell történjen. Ez éppen meleg ahhoz, hogy elég tiszta legyen. Ez a hőmérséklet nem roncsolja az ágyneműt sem, ezáltal hosszabb lesz az élettartama.

A fekete ruhák mosása hány fokon történjen? Nézzük, hogy hány  fokon mossuk a fekete ruhákat. A fekete ruhák mosása 40 fokon javasolt. Ajánlott nem összekeverni más színes ruhákkal.

A színes ruhák mosása hány fokon ajánlott?
Színes ruhákat általában 30-40 Celsius fokon ajánlott mosni, azonban mindig fontos ellenőrizni a ruhákon található címkéket, amelyek általában utasításokat tartalmaznak a megfelelő mosási hőmérsékletre vonatkozóan.

 

30 fokos mosás:

Blúzoknak, melltartóknak, ingeknek, amelyek nem túl szennyezettek, elég egy 30 fokos rövid program. Nincs értelme pl. egy strasszköves felsőt 2-3 óráig veretni. 

A gyapjú mosás hány fokon történjen?

Gyapjú és kötött holmiknak is elég a 30 fokos mosás, de kímélő programmal! Lakástextileket, függönyöket is elég 30 fokon kimosni.

A megfelelő mosási hőmérsékletek.


40 fokos mosás:

Először is hány fokon mossuk a babaruhákat? Ez egy elég fontos kérdés! A babaruhák mosása kényes kérdés, ezért a mosásukat is nagyon körültekintően kell végezni.  A ruhán nem maradhat semmi, ami ingerelheti a babát. Ajánlatos kíméletesen 40 fokon mosni. 

30 vagy 40 fokos mosás ajánlott a színes mosás? A színes ruhák mosása is a leggyakrabban 40 fokon történik. Azonban ez általában a ruhák címkéjén fel is van tüntetve. Van aki 30 fokon is mos színes ruhákat. Ez színkímélőbb és kevésbé makacs foltok ellen be is válhat.

A farmerokat bármennyire is erős anyagnak gondolod, mégsem szabad magas hőfokon mosni.

 

60 fokos mosás:

Törülközőt, ágyneműt 60 fokon érdemes mosni. A különféle gombák 60 fokon pusztulnak el. Hogy megelőzd a nőgyógyászati fertőzéseket, ezt a hőfokot érdemes választani a fehérneműk esetében is. Fehér ruhákat, amelyek bírják a magasabb hőfokot, szintén 60 fokon ajánlott mosni. Ha a színes ruhák erősen szennyezettek, akkor szintén 60 fokos mosás ajánlott. Tehát a hány fokon kell mosni a fehér ruhákat kérdésre a válasz a 60 fok.

 

Igaz, hogy 60 fokon összemegy a ruha?

Nem feltétlenül igaz, hogy a 60 Celsius fokos mosás összemegy vagy tönkreteszi a ruhát. Azonban bizonyos anyagoknál, például a pamutnál és más természetes szálaknál, az erős meleg vagy hosszú mosási idő hatására az anyag összemehet, zsugorodhat, és elveszítheti alakját. Minden ruha címkéjén feltüntetik a megfelelő mosási utasításokat, például a megfelelő hőmérsékletet és mosási programot. Érdemes ezeket az utasításokat követni, hogy megóvjuk a ruháinkat, és hosszabb élettartamot biztosítsunk számukra.


 

90 fokos mosás:

A konyharuhák esetében sem érdemes spórolni a hőmérséklettel. Ezek az anyagok bírják a strapát, bizonyos időközönként nem árt kifőzni is. A konyhában sok szennyeződés kerül rájuk, és ezeket csak magas hőfokon tudod elpusztítani.

Nagyon szennyezett, zsíros- olajos, pl. munkásruhákat 90 fokon érdemes mosni, ha a ruhán lévő címke megengedi. Ha valaki beteg, az ágyneműjét, törölközőjét szintén 90 fokon mosd ki, hogy elkerüld a visszafertőződést.

Nagyon sok mosószer amelyek tele vannak vegyszerekkel viszketést illetve bőrpirosságot is okozhatnak sőt még ekcémát is.
 

A HillVital mosógél egy hipoallergén mosógél amiben csak környezetbarát összetevők találhatóak. Nem található benne semmilyen vegyszer. Rendkívül hosszú ideig tartja frissen és illatosan a ruhákat. Mindenféle bőrirritációtól, ekcémától illetve allergiától megkíméli a bőrt. Teljes mértékben mentes a parabéntől, a klórtól és a foszfáttól is. Biológiailag lebomlik teljesen.  Fontos, hogy odafigyelj a megfelelő mosási hőmérsékletre!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés