Barion Pixel
Menü

Ezt kenheted - Melyik aranyér kenőcs ér valóban aranyat és miért?

Sági Zsolt - HillVital
2019. 09. 09. 12:05:00

Egy hatásos aranyér kenőcs segítségével, akár hetek alatt megszabadulhatunk a kellemetlen aranyértől.

De milyen aranyér kenőcsöt érdemes alkalmazni ilyen probléma esetén?

Ez gyakran az aranyér fajtájától is függ. Mielőtt bármilyen kenőcsöt is próbálnánk beszerezni, érdemes tisztában lennünk, hogy milyen aranyérrel állunk szemben.

Elhelyezkedéstől függően kétféle aranyeret különböztethetünk meg. Ez a két fajtája a gyakran nehezen észrevehető és sokáig fájdalommentes belső aranyér, valamint a végbélnyílás környékén található külső aranyér.

A belső aranyeret korai stádiumában nem lehet se látni, sem pedig érezni. Létezéséről gyakran a WC-papíron előforduló enyhe vérfoltok árulkodhatnak. A vérzést gyakran az okozza, hogy az áthaladó széklet, főleg ha kemény, felsérti az aranyér által a végbél üregébe bedomborított nyálkahártya felszínét, ami aztán rövid ideig tartót vérzést okozhat székelés közben. A belső aranyeresség több stádiumra bontható és egyáltalán nem veszélytelen.

A négy stádium a következők lehetnek:

 
 1. stádium: mérsékelten megnagyobbodott, vérzékeny aranyér.
 2. stádium: kiforduló, de spontán visszahúzódó vérzéssel járó aranyér.
 3. stádium: kiforduló, spontán nem visszahúzódó, vérzékeny, nedvező, kézzel visszahelyezhető aranyér.
 4. stádium: kifordult állapotban lévő, vissza nem helyezhető aranyér.

A külső aranyér általában már kialakulásakor panaszokat, kellemetlenséget okoz. Először viszket, majd később fáj is. A vérzésre kevésbé hajlamos, ugyanis egy ellenállóbb, vékony bőr fedi őket. A veszélyt az jelenti, hogy ha ezekben a kitáguló erekben a véráramlás nagyon lelassul, ugyanis könnyedén trombózis alakulhat ki.

Aranyér kenőcsöt elsősorban a külső aranyér esetén lehet alkalmazni. Azonban fontos, hogy trombózis gyanú esetén orvosunkkal konzultáljunk.

A kezeletlen aranyér olyan súlyos következményekkel járhat, mint

 • trombózis
 • bélfal elhalása
 • bélsár elakadás
 • vérmérgezés
 • jelentős vérzés
 • vérszegénység
 • vashiány
 • gyulladás

Azonban még mielőtt súlyosra fordulna a helyzet, kezeljük a problémát.

Ilyenkor jöhetnek szóba az aranyér kenőcsök

Ha aranyér kenőcs választás előtt állunk, akkor érdemes odafigyelni néhány dologra. Az egyik talán legfontosabb dolog, az az, hogy olyan kenőcsöt, krémet válasszunk, amely nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat.

Talán azért érdemes ezzel foglalkozni elsőnek, mert sokan az eredmény érdekében figyelmen kívül hagyják ezt. Az esetleges „gyors” gyógyulásért később akár könnyedén nagyobb árat is fizethetünk. A mesterséges adalékanyagok könnyen kiválthatnak nem várt reakciókat valamint mellékhatásokat.

Természetes hatóanyag tartalmú aranyér kenőcs

Ha természetes hatóanyag tartalommal rendelkező kenőcsöt választunk, akkor arra is figyeljünk oda, hogy magas hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A magas hatóanyag tartalommal rendelkező termékeknél ugyanis minőségi alapanyagokat használnak fel, melynek köszönhetően a gyógyulási folyamat szinte garantált.

Természetes összetevők esetén nem kell mellékhatásokkal számolni, azonban használat előtt mindenképp javasolt egy bőrpróba, ugyanis a készítményekben megtalálható magas hatóanyag tartalommal rendelkező gyógynövény kivonatok, az azokra allergiásaknál, allergiás reakciót, esetleg bőrpírt válthatnak ki.

Olyan kenőcsöt válasszunk, amely nem csak a külső aranyeret képes megfelelően kezelni, hanem az esetlegesen vele járó egyéb kellemetlen tünetek is. Ilyen lehet például a viszketés, a gyulladás vagy esetleg a bőr berepedezése.

Melyik aranyér kenőcs ér valójában aranyat?

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!