Barion Pixel
Menü

Néhány jó tanács derékproblémák elkerülésére

Veress Máté - HillVital
2020. 05. 27. 10:08:00

Nagyon gyakori probléma a gerincfájdalom a mai társadalomban. A lakosság nagyon magas százaléka találkozik vele legalább egyszer az élete során. 
 

Van aki sajnos a műtétet sem tudja elkerülni és úgy 10%-uknál krónikus fájdalom is kialakul. 
 

Nagyon fontos a megelőzés, fontosabb mint egy terápia. Ha viszont már kialakult a probléma, akkor itt van néhány megoldás rá.


Vásárolj egy jó ágyat vagy matracot!
Ha nem támasztja a gerincet az ágy éjszaka, akkor nagy az esély rá, hogy reggel merev háttal fogsz ébredni. Ha 8 órát olyan pozícióban alszol ami megterheli a gerincet, akkor az csak fájdalomhoz vezet. Amikor kiválasztod az ágyat csak feküdj le rá a kedvenc alvási pozíciódban és valaki nézze meg, hogy egyenesen van-e a gerinced.

 

Mielőtt felkelsz, mozogj egy kicsit!
Reggel felkelés előtt mozgasd át a lábaidat, karjaidat és a bokádat is. Ez nagyon jó kis reggeli torna a gerinc számára.

Megfelelő cipő viselése!
A megfelelő cipőnek meg kell támasztania a boltozatokat és tehermentesítenie kell az ízületeket is. Lehet használni betéteket is. Ez annál fontosabb minél többet áll vagy jár valaki egy nap során. A magas sarkú cipő senkinek sem ajánlott.

Autóvezetés
Ha fáj a derakad, akkor soha ne ülj nyújtott lábbal, mert ez a pozíció csak feszíti a hátsó izmokat és az idegeket is. Ha hosszabb távra mész, akkor állj meg gyakran és mozogj egy kicsit.

Megfelelő szék
Lehet drágák a megfelelő ergonomikus székek, de a fájó derék sokkal jobban fáj mint a szék ára. Legyen a széknek kialakított deréktámasza és legyen egy kartámasza is ami megtámasztja a könyököket.  

Néhány jótanács derékproblémákra!

HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?

IGEN
NEM
 

Keresés

VÁRJ! Ne hagyd itt az ajándékod!

Erősödő visszér fájdalmak a meleg idő beköszöntével?! Ha te is visszérpanaszokkal küzdesz, akkor ezt tudnod kell!