Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

Mi az oka a magas vérnyomásnak?

2021. 04. 20. 09:38:00 Veress Máté - HillVital

Stressz? Öröklés? Szervi-probléma? Egyik sem?

A krónikus magas vérnyomásnak számos olyan oka is lehet, mint stressz, örökletes vérnyomás, szervi betegségek, de van egyetlen 1 közös nevező, amit az emberek nem vesznek számításba, de szinte biztos, hogy vérnyomás problémához fog vezetni, ha nem foglalkozunk vele.
 


A válasz: sóhiány!

 

Ezt klinikai tanulmányok igazolják, a sóhiányos ember magas vérnyomással küzd.
 

Most azonban jön egy kis csavar. A magas koleszterin szintnek az égvilágon semmi köze nincs az érrendszeri betegségekhez, azonban a lerakódott koleszterin és a magas vérnyomás között összefüggés van.
 

Menjünk vissza a koleszterinhez. Nem azt mondom, hogy nem rakódik le semennyi koleszterin az érfalra. A koleszterin valóban „lerakódik” az érfalakra, de teljesen más célból történik. Nem azért, hogy borsot törjön az orrod alá, hanem, hogy gyógyítson…
 

Korábban már hangoztattuk, de nem árt az ismétlés. Amikor sóról beszélünk, akkor mindenki az asztali sóra gondol. A probléma ott kezdődik, hogy a jelenleg forgalomba kapható sók mindössze 30% sót tartalmaznak. A maradék hányad üveg és homok, mint adalékanyag…
 

Az a 30% só az odakerül, ahova kell, viszont a homok és az üveg bekerülve a véráramlatba súlyos károkat okoz, mivel marja az érfalakat, amelyek belülről kisebesednek, majd vérezni kezdenek. Mivel a sejtépítés alapköve a koleszterin, ezért koleszterin rakódik a sebes érfalakra, hogy újraépítsék a sérült részeket. Ezzel meg is válaszoltuk "lerakodott" koleszterin kérdéskörét.
 

A krónikus magas vérnyomásnak több oka is lehet.

De ez milyen összefüggésben van a sóhiánnyal?

A só fogyasztás kritikus fontosságú az emberi test működéséhez. Hogy miért az ebben a cikkben kiderül.

Egy embernek napi szinten min. 10 g sóra van szüksége (egyénenként változó), de mivel a konyhai sónak csak a harmada valódi só, ezért folyamatosan kevesebb sót fogyasztunk, mint amennyire valóban szükségünk lenne.

Ezért folyamatosan sóhiányban szenvedünk. És mivel a társadalom nagy része a szokványos konyhai sót fogyasztja, ezért nem csoda, hogy népbetegség a vérnyomásprobléma és a betegségnek nevezett gyógyító koleszterin.

A megoldás: dobd ki az otthoni konyhai sót, és vegyél jó minőségű sót (pl.: Himalája só vagy erdélyi (parajdi) sót) és fogyassz naponta legalább 10 g sót!

Egy tipp: a főzés során felhasznált só nem számít, ugyanis a magas hőmérséklet miatt a sóban található ásványi anyagok elfőnek, és a végeredmény a sós ízű étel, ami nem sok ásványi anyagot tartalmaz. Ezt úgy tudod kiküszöbölni, hogy az ételeket fogyasztás előtt sózod meg, és úgy fogyasszátok!

Ezzel az egy lépéssel a vérnyomás problémádat is kezeled, illetve a koleszterin "lerakódást" is mérsékeled!