Miért egészséges a zellerlé?
Veress Máté - HillVital
2019. 09. 02. 09:24:00
A szárzeller egy az igen egészséges élelmiszerek közül. Így nem csoda, hogy a belőle készült zellerlé igen egészséges, vitaminokban, értékes táp-, és ásványi anyagokban gazdag.
A zellerlé olyan enzimeket tartalmaz, melyek természetes módon emelik a sósav szintjét a gyomorban, aminek köszönhetően pedig segít a szervezet lúgosításában. Segíthet a puffadás és a fokozott gázképződés csökkentésében. Gátolja a belekben a gyulladásos folyamatokat.
A friss zellerben található só segít a vérnyomás stabilizálásában, a méreganyagok kiürítésében, illetve javíthatja az agyi funkciókat is.
Fogyasztása leginkább a reggeli órákban, éhgyomorra javaslott.
Abban az esetben, ha valaki nem szeretné a zeller jellegzetes ízét, érdemes valamilyen gyümölccsel vagy más zöldséggel együtt elkészíteni.
Hozzávalók:
- 2 zöldalma
- 2 szárzeller
- 2 kivi
- 2 zöldcitrom
- 2 banán
- 1 marék spenótlevél
- víz
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!