Barion Pixel
Weboldalunk annak érdekében, hogy jobb felhasználói élményt biztosítson cookie-kat használ. Adatkezelési tájékoztató
Elfogadom
Hungarian
English
German
Kategóriák

A klorofill jótékony hatásai

2021. 07. 22. 11:45:00 Veress Máté - Hillvital

A zöld színű növényekben nagy mennyiségű klorofill található, s ennek köszönhetően nagyon nagy szerepe van az emberi szervezet méregtelenítésében és lúgosításában.

 

A zöld növények a legjobb lúgosító ételek közé tartoznak. Ezenkívül értékes tápanyaggal töltik fel a szervezetet: könnyen felszívódó vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rosttal, aminosavakkal, enzimekkel, amelyek segítenek semlegesíteni a vérben és a szövetekben lévő savakat.

 

A klorofill kitágítja a véredényeket, így pozitív hatást fejt ki a vérnyomásra és a szívbetegségekre, mivel javul a vérkeringés és a sejtek vérellátása. A klorofill segíti a vér sejtjeit, hogy ellássák oxigénnel a test minden részét.

 

Mivel oxigénnel dúsítja a vért, ezáltal javul a sejtek oxigénellátása, így a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe van.

 

Így például segít a középfül fertőzéseinek és gyulladásainak esetén, de más gyulladásos vagy fertőző betegségek esetében is hatékony, továbbá gyulladásos bőrbetegségek, hüvelygyulladás és a méhnyak fertőzései esetén is javasoltak a zöld növények.
 

Fogyaszthatunk klorofilltartalmú étrend-kiegészítőket, de a legjobb, ha a zöld növényeket, leveleket frissen, zöld turmixok formájában visszük be a szervezetbe. Nagyon sok zöldség tartalmaz klorofillt, legfőképpen a zöldségekben található a legtöbb. Nagyszerű klorofill forrás pontosan a petrezselyem, a kelkáposzta, a spenót, articsóka, a brokkoli, kelbimbó, zeller, fejessaláta és a hagymaszár is. A legmagasabb klorofill tartalommal a csalán, a búzafűlé és a lucerna.
 

A klorofill hatásai.