Mitől egészséges a csoki?
HillVital
2017. 11. 30. 15:50:00
A kakaóban antioxidáns flavonoidok találhatóak. Ebből következik, hogy a magasabb kakaótartalmú (70-80 %) minőségi étcsokoládéban magasabb ezen vegyületek mennyisége.
A tejcsokoládéban is megtalálhatók, de csak kisebb mennyiségben. Ennek az a magyarázata, hogy a tej csökkenti ezek felszívódását. Ezért a magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása mindenképp előnyösebb, mintha tej- vagy fehér csokoládét eszünk.
A csokoládé antioxidáns vegyületeiről bebizonyosodott, hogy megnyújtják a véralvadás idejét, ezáltal csökkentik a vérrögök képződését. Elősegítik az erek ellazulását, így fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, de egyes daganatos betegségek kialakulását is gátolhatják. Az igaz, hogy a csokoládéban a feldolgozás során csökken a flavonoidok tartalma, de a kíméletes technológiával előállított termékekben nagy részük megőrizhető.
HASZNOSNAK TALÁLTAD EZT A CIKKET?
IGEN
NEM

A leggyakoribb újévi fogadalmak egyike, a fogyás. Ennek ellenére ez sokszor még sem történik meg. Tudd meg, hogy milyen buktatók vannak és mire érdemes odafigyelni!